Skip to main content

Gull-rekord for Tyrving

GULLJENTER: Ingrid Astrup, Mari Drabløs, Marie Skjæggestad og Ingvild Drabløs tok gull på 4x800 meter for kvinner junior. Tiden var bedre enn vinnertiden i seniorklassen. FOTO: THORE-ERIK THORESEN
GULLJENTER: Ingrid Astrup, Mari Drabløs, Marie Skjæggestad og Ingvild Drabløs tok gull på 4x800 meter for kvinner junior. Tiden var bedre enn vinnertiden i seniorklassen. FOTO: THORE-ERIK THORESEN

Friidrett. – Tyrving har størst bredde på kvinnesiden i Norge, slår sportslig leder Jo Nesse fast. I helgen tok Bærums-klubben syv stafettgull.

– Det er bare velstand. Jeg kan ikke huske at vi har vunnet syv gull tidligere. Dette ble riktig bra, sier friidretts-guruen Nesse.

Under lørdagens konkurranser i Larvik ble det fire gull – 4x800 meter for kvinner junior (Ingrid Astrup, Mari Drabløs, Marie Skjæggestad og Ingvild Drabløs), 4x100 meter gutter 15–16 år (Aroran Philip, Syver Røinaas, Jonathan Greni Bjerkaas og Erik Lønskog), 4x800 meter kvinner 40–49 (Karianne Løkken, Lena Klasson, Gitta Starckjohann og Anne Bjørnstad) og 4x400 meter menn 40–49 (Atle Nordli, Per Koppang, Geir Diesen og Petter Bjerkaas). Søndag fortsatte gullracet. Tyrving vant 4x600 meter både for jenter og gutter 15–16 år, samt 4x400 meter kvinner junior.

Nesse forteller at det ikke bare var gullfangsten, men at også prestasjonene under vanskelige forhold var sterke.

– Det var veldig vanskelige vindforhold og vanskelig å drive rundbaneløp når det blåser så mye. Teltet jeg satt i blåste av gårde selv om det var festet med barduner, ler Nesse som var speaker på norgesmesterskapet.

 

LES OGSÅ:

– Et ekstremt løpetalent 

Suksess i USA

Juniorlaget som vant 4x800 meter løp på 9.21,72 og vant gullet med ni sekunders margin.

– De løp på en tid som var bedre enn vinnertiden i seniorklassen. Dette er en klasse som de har vunnet flere ganger, et habilt og jevnt lag og Tyrving har en veldig god gruppe der. Når vi får på plass alle har vi den beste jentegruppen i Norge, sier Nesse og legger til:

– Det er kanskje alltid dumt å snakke om de som ikke er der. Men vi hadde et helt lag i USA som kunne vunnet to gull til i seniorklassen. Vår beste sprinter, Helene Rønningen, er ute med skade. Det ville hjulpet godt.

Nesse roser et solid trenerkorps.

– Tyrving må kunne påberope seg at vi har det beste trenerkorpset i Norge. Det tror jeg folk kan være enige i.

 

Suksess for Juel

 

I tillegg til suksessen i Larvik kvalifiserte Tyrving-jenta Amalie Juel (21) seg til finaleomgangen i det amerikanske studentmesterskapet på 400 meter hekk syvkamp og 4x400 meter. Hennes lag løp 4,5 sekunder raskere enn norgesrekorden.

– Det er bare fire landslag som har løpt fortere i år, forteller Nesse.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.