Skip to main content

Wilmann i ny norsk tv-thriller

Ine Marie Wilmann fra Rykkinn spiller Ragna i en ny thrillerserie som får navnet «Furia». Ragna må infiltrere en nasjonalistisk subkultur for å forhindre ett stort terrorangrep.

Ine Marie Wilmann fra Rykkinn spiller Ragna i en ny thrillerserie som får navnet «Furia». Ragna må infiltrere en nasjonalistisk subkultur for å forhindre ett stort terrorangrep.

Foto: NENT Group / Viaplay

– Sjelden å få jobbe med en kvinnelig karakter som i så stor grad er drevet av raseri og hat, sier skuespilleren fra Rykkinn. 

Serien «Furia», som vises på Viaplay i 2021, skildrer hvordan høyreekstreme og radikale miljøer vokser frem i Norge, Europa og på sosiale medier.

Ine Marie Wilmann har rollen som kokken Ragna. 

Bak serien står Emmy-vinner og «Mammon»-skaper Gjermund Stenberg Eriksen. 

– «Furia» skal ta unge og gamle seere med på en skummelt aktuell reise fra en vakker bygd på Vestlandet med verdens vakreste natur, til betongvegger og terror i Europas hovedstad Berlin, forteller Eriksen i en pressemelding. 

Til Berlin

«Furia» spilles inn i Åndalsnes, Oslo og Berlin. 

I sentrale roller finner vi navn som tidligere Rud-elev Pål Sverre Hagen, Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad.

Ine Marie Wilmanns rollefigur Ragna jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet. Hun kommer i søkelyset til politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen) etter et tragisk drap som river den lille bygda i to. Asgeir har flyttet til området for å skjule sin egen fortid, men blir tvunget til å ta opp jakten på Ragna og konfrontere ondskapen han flyktet fra.

– Sjelden karakter

– Jeg mener det er sjelden å få jobbe med en kvinnelig karakter som i så stor grad er drevet av raseri og hat. I tillegg er hun et komplekst og interessant menneske, og jeg får være med henne på en veldig skremmende reise. Vi er jo inne i et skremmende landskap her, og serien er forankret i en tematikk som føles både viktig og ekstremt aktuelt. Det er virkelig inspirerende å lage spenning med mening, forteller Wilmann.

Serien vil gå over åtte episoder. Den produseres av Monster Scripted og regissør er Magnus Martens. 

Filmen har et budsjett på 100 millioner kroner, og fikk i april i år 3,5 millioner kroner av Nordisk Film & TV Fond. 

Prosjektet har også fått 6 millioner kroner av Norsk filminstitutt. Som medprodusent på «Furia» er tyske X-Filme. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.