Skip to main content

Wenche serverte Tix-pannebånd på direkten

Andreas Tix Haukeland vant lørdag MGP-finalen og er klar for Eurovision. Her med sitt karakteristiske pannebånd og terningkast én myntet på musikkanmelderne.

Andreas Tix Haukeland vant lørdag MGP-finalen og er klar for Eurovision. Her med sitt karakteristiske pannebånd og terningkast én myntet på musikkanmelderne. 

Foto: Julia Marie Naklestad

– Fantastisk at du vant, sa TV2-kokken Wenche Andersen og danderte pannebåndet til Tix i en rett myntet på anmelderkorpset. I kveld disker NRK opp med det samme. 

Lørdag gikk bæringen Andreas Haukeland til topps i MGP-finalen med låten «Fallen Angel».

Anmelderkorpset har kalt bidraget «hjelpeløst» og «reinspikka søppel». Da Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg vurderte låten tidligere i vinter, skrev han:

«Jeg skal spise Tix-pannebåndet, på en seng av knuste glasskår fra brillene hans, dersom han vinner MGP-finalen.»

Dette utsagnet har blitt mye omtalt i etterkant. 

Tirsdag morgen gjestet Haukeland frokostprogrammet «God morgen, Norge» på TV2. I programmet disket Wenche Andersen opp en rett myntet på Grønneberg. 

– Jeg tenkte å lage en liten rett til han som ville spise pannebåndet ditt fritert. Men du er så fargerik og fin at jeg syns du skal ha litt mer smak enn det, sa Andersen.

Haukeland hadde på forhånd gitt fra seg et pannebånd. 

Wenche Andersen serverer Tix-pannebånd på direkten.

Wenche Andersen serverer Tix-pannebånd på direkten. 

Foto: Skjermdump, God Morgen Norges Instagram-profil

Brukte Tyrkisk pepper

Retten Andersen serverte seerne, består av «2-3 spiseskjeer finklippet svett pannebånd, smakt til med en dæsj av skikkelig sur sitron og litt revet ingefær». 

– Jeg syns ingen skal spise knust glass, men knust Tyrkisk pepper sitter godt det også. Så retten blir dandert på en seng av den, sa Andersen. 

Anders Grønneberg var ikke til stede i studio for å fortære retten. Ifølge TV2 har «God Morgen Norge»-redaksjonen har vært i kontakt med Dagbladet. 

«Hvorvidt det blir pannebåndspising eller ei vites ikke per mandag ettermiddag.», skriver de på sine nettsider. Pressekontakt Nina Engh i TV2 har ikke besvart Budstikkas henvendelse. 

Tirsdag kveld møter Tix representanter fra anmelderkorpset i programmet «Debatten» på NRK.

 Mange reaksjoner

Wenche Andersens kokkelering er lagt ut på Facebook, der det i skrivende stund har fått 3.000 reaksjoner i form av hjerter og tommel opp. Nærmere 300 kommentarer er registrert, de aller fleste i favør av Haukeland og Andersen. 

Etter at bæringen på lørdag vant MGP-finalen og er klar for den internasjonale Eurovision-finalen i mai, har Anders Grønneberg forsvart både språkbruken og anmeldelsen sin. 

Søndag fortalte Grønneberg til Budstikka at pågangen har vært enorm, og at han måtte skru av telefonen sin. 

– Men det må jeg bare tåle, sa han til lokalavisen og avviste samtidig beskyldninger om mobbing av Tix. 

– Jeg har ikke mobbet hverken Tix eller andre. Når man anmelder Grand Prix må man være litt fargerik i språket og jeg har hele tiden tatt ballen og ikke mannen, sier han.

Første og andreplass

Suksessen fortsetter for Andreas Tix Haukeland. For øyeblikket innehar MGP-bidraget hans både første og andreplassen over mest strømmede låter i Norge. 

Mens «Fallen Angel» ligger på førsteplass, har «Ut av mørket», som han fremførte i delfinalen, andreplass på listen. 

Det skal, i følge ham selv, være første gang det skjer i norsk musikkhistorie. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.