Skip to main content

Vil spille inn tv-serie på Haslum

Produksjonsselskapet Anagram Norge har sendt søknad til Bærum kommune om å få lov til å filme utendørs ved Haslum krematorium i mai.

Produksjonsselskapet Anagram Norge har sendt søknad til Bærum kommune om å få lov til å filme utendørs ved Haslum krematorium i mai. 

Foto: TRINE JØDAL

Thrilleren «Ammo» skal vises på tv til neste år. Da kan plutselig Haslum krematorium dukke opp som kulisse. 

Det fremkommer i et brev som ble sendt til Bærum kommune i begynnelsen av mars. Produksjonsselskapet Anagram Norge ber om å få filme eksteriør og fasade ved Haslum krematorium fra 10. til 12. mai. 

– Vi har forståelse for at det er umulig å forutse aktivitet i bygget i form av bisettelser, og ønsker å undersøke muligheten for å filme etter arbeidstid over to dager, heter det i søknaden. 

«Ammo» er et thrillerdrama som etter planen skal sendes på TV2 i 2023. 

Fra Litauen til Norge

I midten av februar besluttet produksjonsselskapet å flytte innspillingen fra Litauen til Norge. Dette kom som et resultat av at Anagram fikk 1,5 millioner kroner i støtte fra Oslo filmfond. 

– Det gleder meg å tenke på at vi nå kan beholde filmproduksjonen i Oslo. Det betyr at mange flere filmarbeidere får jobb, at vi får utviklet kompetansen her hjemme, at Oslo by får beholde ringvirkningene som en stor produksjon fører med seg, uttalte manusforfatter og hovedrolleinnehaver, Nicolai Cleve Broch til VG da flyttingen ble kjent. 

Det er forventet at innspillingen starter i Oslo rundt påsketider. 

Det er ikke første gang hus, steder eller hager blir brukt til kulisser i norske tv-serier eller filmer. 

Mange lokale locations

Første sesong av serien «Lykkeland» ble delvis spilt inn i Asker rådhus som har tidsrikt interiør. 

Området ved Esvika i Asker ble brukt til innspillingen av storfilmen «Flukten over grensen» i 2019, og suksesserien «Exit» er filmet ved flere privatadresser i Asker og Bærum. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.