Skip to main content

TV-profil kan vinne pris for ulvekyss

Jon Almaas fikk nærkontakt med ulv da han deltok i TVNorge-programmet 71 grader nord – Norges tøffeste kjendis.

Jon Almaas fikk nærkontakt med ulv da han deltok i TVNorge-programmet 71 grader nord – Norges tøffeste kjendis.

Foto: Skjermdump

Jon Almaas fikk tungekyss av ulv og vant konkurransen «71° nord – Norges tøffeste kjendis». Nå er ulvekysset nominert til årets TV-øyeblikk.

– Det var tenner mot tenner. Slik beskrev programlederen fra Høvik sitt møte med ulvene i Polar park i Bardu kommune i indre Troms.

Onsdag ble de nominerte til årets Gullruten-priser gjort kjent. Almaas er både nominert for sin programlederrolle i «Praktisk info med Jon Almaas», og for sin innsats blant ulvene i realityserien «71° nord – Norges tøffeste kjendis». Programmet er også nominert i kategorien Beste konkurransedrevne reality.

I det omtalte klippet, som kan bli årets TV-øyeblikk, får kjendisdeltagerne vite at ulvene bruker både luktesans og tunge for å bli bedre kjent med dem de møter. Og det var nettopp det programlederen fikk erfare. I klippet blir han rundslikket av en av ulvene, til stor fornøyelse for de andre deltagerne.

– Det uttrykket ditt, det var helt ubeskrivelig, oppsummerte tidligere håndballspiller Mia Hundvin etterpå.

Populært program

Årets utgave av «71° nord – Norges tøffeste kjendis» viste seg å bli vårens store seersuksess for TVNorge.

– På 32 sesonger, medregnet både vanlig versjon og kjendisversjon, så har programmet aldri hatt et bedre seersnitt, sier Marianne Aambø, kommunikasjonsrådgiver i Discovery Networks Norway AS.

Årsaken til det var trolig deltagelsen til flere profilerte kjendiser og samspillet dem imellom.

Jon Almaas fra Høvik vant TV-konkurransen «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

Jon Almaas fra Høvik vant TV-konkurransen «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

Foto: TVNorge

Blant dem som utmerket seg var blant andre tidligere Frisk Asker-spiller Erik Follestad og Jon Almaas. Sistnevnte gikk også av med seieren, i en følelsesladet finaleepisode.

Flere lokale nominert

Blant årets Gullruten-nominasjoner er det flere lokale navn, blant dem Petter Nyquist for sin TV-serie fra Halden fengsel og DNB-økonom Silje Sandmæl for programmet «I lomma på Silje».

Både Nudes, TV-serien om nakenbilder som kommer på avveie, og Søskensjokk, om det å finne seg til rette i nye familiekonstellasjoner, er nominert til beste barne- eller ungdomsprogram.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.