Skip to main content

Til Mesternes Mester etter kreften: – En personlig seier

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren skal være med under årets Mesternes Mester.

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren skal være med under årets Mesternes Mester. 

Foto: Junge, Heiko

Neste sesong av det populære tv-programmet Mesternes Mester er fullspekket av lokale innslag. Deriblant tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren (40). 

Sammen med blant andre Ida Njåtun (30) fra Asker og tidligere Stabæk-leder Lars Bohinen (51), skal han kjempe om tittelen som Norges beste tidligere idrettsutøver. 

I 2019 ble det kjent at Romøren hadde fått kreft. Selv trodde han smertene i ryggen skyldtes tilbakefall av prolaps. Slik var det ikke. Smertene stammet fra en ondartet svulst i hoften, såkalt Ewing Sarkom, en svært sjelden kreftform som er vanligst i aldersgruppen fra fem til 25 år. I starten av 2020 var en lang og intens behandling avsluttet, og Romøren ble erklært fri for kreft.

Nå skal rekordmannen kjempe om titler igjen. 

– Det er ikke bare en personlig seier for meg å være med i «Mesternes mester». Det er også viktig for meg å vise alle andre som har vært der jeg har vært at det går an å komme seg opp og frem igjen etter en slik runde, sier Romøren til VG. 

NRK opplyser at innspillingen av Mesternes mester vil foregå i og rundt sørlandsbyene Kristiansand og Lillesand. Også i fjor var innspillingen, som vanligvis foregår i utlandet, lagt til Sørlandet. 

Sesongen vil få premiere på NRK på nyåret 2022. Programmet ledes av Snarøya-mannen Aksel Lund Svindal, som debuterer i rollen denne sesongen. Forrige utgave var han deltager. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.