Skip to main content

Se om Hans Petter Secker fra Gjettum klarte å spille verdenskjente magikere et puss

Secker sammen med Penn & Teller i USA.Foto: Privat

Hans Petter Secker fra Gjettum har drevet med magi siden han var fire år. Natt til tirsdag forsøkte han å lure noen av verdens største magikere på TV.

– Som magikere er dette noe av det største man kan oppleve, sier Secker som har drevet med trylling og magi siden han var fire år gammel og fikk sin første kortstokk.

Natt til tirsdag norsk tid rullet han over skjermen på det amerikanske TV-programmet Penn & Teller Fool Us, som er spilt inn i Las Vegas. Der skal den erfarne tryllekunstner-duoen forsøke å avsløre triksene som blir fremført på scenen. 

På YouTube har flere titalls millioner sett klippene som har blitt lagt ut fra programmet.

– Jeg merker at jeg blir ganske stresset bare av å prate om det, sier Bærums-magikeren, som forteller at han gikk ned ti kilo i forkant av innspillingene som fant sted i februar og mars i år. 

For jo mer erfaren han er, desto mer nervøs blir han. 42-åringen forklarer at det er fordi fallhøyden føles større.

– Hver gang jeg gjør noe, skal det være noe av det beste i verden. Jeg vil at det skal være perfekt, sier han.

Høy status 

I 2017 var han med på Norske Talenter og spådde dommernes fortid, nåtid og fremtid. En tilfeldig twitter-melding ble inngangen til at han nå blir første nordmann som opptrer på det populære TV-showet.

Åtte ganger nordisk mester i trylling og tidligere verdensmester i manipulasjon og scenemagi, Bjørn David Fevåg – bedre kjent som tryllekunstneren Davido – forteller at i tillegg til at programmet er populært blant publikum, har det også høy status i tryllekunster-miljøet. 

– Nåløyet for å være med der regnes som veldig smalt, sier Davido. 

Han forteller at det i tryllekunstnermiljøet lenge har florert et rykte om at en nordmann skulle være med i programmet. 

– Men Hans Petter gjør triks som det kan være helt umulig å forstå. Noen ganger så setter han oss litt ut, sier Davido. 

Uforklarlig

Å kunne gjøre ting som er uforklarlig, er nettopp det Secker ønsker å oppnå. 

– Jeg mener det ikke finnes noe i verden man ikke kan få til. Man kan ikke lage magi hvis man setter begrensninger, sier han. 

Alt han gjør er selvlært, og som oftest er det eneste utstyret han trenger en simpel kortstokk, skriveblokk eller blyant. 

– Men det kan bli mange kortstokker. Totalt har jeg 300–400 stykk, sier Secker, som har oppbevart de fleste i en skuff hjemme hos moren sin på Gjettum. 

Hvorvidt de amerikanske TV-vertene gjennomskuer metoden bak mentalmagien Secker skal utføre på TV, avsløres i videoen over. 

Hans Petter Secker forteller at han var svært nervøs sekundene før han skulle gå på scenen. Han spilte inn programmet i februar/mars i år, og har selv ikke sett episoden som vises mandag. 

Foto: Karl Braanaas

Som første nordmann skal Hans Petter Secker fra Gjettum være med på det populære TV-showet Penn & Teller Fool Us. Der skal han forsøke å lure noen av verdens største tryllekunstnere på TV. – Det er stort å få trylle på en scene i Vegas, sier Secker som blant annet har spesialisert seg på å jukse med kort. 

Foto: Karl Braanaas
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.