Skip to main content

Petter Nyquist med ny dokumentarserie

Programleder Petter Nyquist fra Kolsås har levd med uteliggere og er nå aktuell i en ny TV2-dokumentar som har premiere i slutten av januar.

Programleder Petter Nyquist fra Kolsås har levd med uteliggere og er nå aktuell i en ny TV2-dokumentar som har premiere i slutten av januar.

Foto: KNUT BJERKE

Petter Nyquist er aktuell med ny dokumentarserie om seks mennesker som forsøker å trene seg ut av rusavhengighet. 

I TV 2s nye dokumentarserie «Petter uteligger – idretten skaper sjanser» følger Petter Nyquist fra Kolsås seks mennesker som bruker idretten for å skape seg et bedre liv. For kan idrett hjelpe folk tilbake til samfunnet? 

Tidligere har den prisbelønte programlederen forsøkt seg som uteligger i serien «Petter uteligger» og han har prøvd livet som fengselsfugl i «Petter i fengsel». Nå har han fulgt seks personer i ett år, som gjennom foreningen «Idretten skaper sjanser» prøver å finne en vei ut av rusmisbruk. 

– Idretten er åpen for alle. Det handler ikke om å sykle lengst eller score flest mål, men om å bli inkludert, være en del av et fellesskap og ikke minst oppleve mestringsfølelse. Det å se disse menneskene kjempe for å nå målene sine både på og utenfor idrettsarenaen, og vokse som mennesker, er sterkt og givende, sier Nyquist.

Han roser trenerne og lederne i prosjektet som er blitt viktige støttespillere for deltagerne også utenfor idretten.

– De betyr så mye mer for utøverne enn å være trenere. Det er inspirerende, sier Nyquist. 

Flere idretter

For ti år siden ble Norges første gatelag i fotball stiftet. Siden den gang er det dannet lignende lag i hele landet. Fotballen har blitt en vei tilbake til et håndterbart liv for hundrevis som slet med psykiske problemer eller rus. Inspirert av dette er det etablert lag innen sykkel, ski og ridning.

I dokumentarserien møter man seks personer som alle kjemper en tøff kamp for å prøve å etablere en ny hverdag for seg selv og menneskene som står dem nær. 

«Idretten skaper sjanser» er navnet på foreningen under Idrettsforbundet som skal sørge for at flere idrettslag starter opp tilbud for en gruppe som ellers har lett for å falle utenfor idrettstilbud. Prosjektet er et samarbeid mellom Skiforbundet, Cykleforbundet og Rytterforbundet, med støtte fra Helsedirektoratet. Serien har premiere i slutten av januar. 

TV 2 er glade for å kunne bidra med å synliggjøre prosjektet gjennom dokumentarserien.

– Idrett bringer mennesker tettere sammen når de møtes for å spille hverandre gode og jobbe mot et felles mål. Vi tror dette programmet kan være med på å skape flere inkluderende fellesskap gjennom idretten, sier TV2s sjefredaktør Olav T. Sandnes.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.