Skip to main content

NRKs Superbussen med Fantorangen besøkte Skui skole

NRKs Superbussen besøkte Skui skole mandag denne uken.

NRKs Superbussen besøkte Skui skole mandag denne uken. 

Foto: Magnus A. Ross

Det ble en formiddag utenom det vanlige for barna på Skui skole i Bærum, da Super -bussen og NRK rigget seg opp til et underholdende show utenfor skolen.

Mandagens show var første og eneste stopp i Bærum for den omreisende turnébussen, som har med seg innhold de fleste elevene kjenner fra barne-TV-programmet på NRK Super.

Det var god stemning fra start da programlederne Mathias Alegria, Margrethe Røed – og kanskje den aller største kjendisen, selveste Fantorangen – kom på scenen og inviterte til dans og musikk for skolebarna på Skui.

Selveste Fantorangen!

Selveste Fantorangen! 

Foto: Magnus A. Ross

Når det i tillegg ble levert kake i ansiktet på en av programlederne, og høye prompelyder fra scenen, var begeistringen generelt stor i det unge publikummet.

Takknemlig publikum

4.-klassingene Sunniva Vilming (9) og Elias Stensrud (9), synes det var stor stas å få de kjente ansiktene fra TV på besøk. De ser begge ofte på Supernytt og har øvd mye på BlimE-dansen.

– Vi pleier å se på Supernytt her på skolen i matpausen, så det var veldig fint at de kunne komme hit til skolen vår, forteller Sunniva.

Elias sier han har gledet seg til showet, og ble overrasket over å se at en veldig spesiell TV-stjerne også var med.

– Det var veldig gøy, og jeg trodde ikke Fantorangen kom til å være med. Og jeg viste ikke at han var så stor i virkeligheten, sier Elias etter showet.

Pangstart på første stopp

NRKs programledere er veldig fornøyd med å komme i gang med årets første show.

– Woohoo! Det var helt sykt deilig få være sammen med, og se alle barna som er så glade igjen, sier en strålende fornøyd Margrethe Røed i pausen.

Programledere Margrethe Røed og Mathias Alegria.

Programledere Margrethe Røed og Mathias Alegria. 

Foto: Magnus A. Ross

Også kollega Mathias Alegria synes det var veldig godt å komme i gang etter et opphold i turneen på grunn av koronarestriksjonene.

– Helt fantastisk! Dette er jo bedre enn jeg kunne håpet og drømt om egentlig. Det jo så deilig å møte et sånt publikum, sier Alegria om mottagelsen de fikk på Bærumsskolen.

– Dette var jo en veldig fin velkomst, og nå gleder vi oss til å møte 5 -7 klasse snart. Det er jo det som er så gøy med dette showet, det funker for alle helt fra 1- 7. klasse, sier Røed engasjert.

Smittevern

Rektor ved Skui skole, Kari Christensen

Rektor ved Skui skole, Kari Christensen

Foto: Magnus A. Ross

Rektor ved Skui skole, Kari Christensen, forteller at de fikk vite om besøket for en ukes tid siden, og at skolen har hatt god kontakt med NRK om smittevern og planlegging av arrangementet.

– Barna er inndelt i de vanlige kohortene sine og showet er delt i to, ett som går først for 1- 4. klasse, og så blir det en pause før resten av klassene kommer, sier Christensen.

Hun tror det betyr mye for elevene å få se de kjente ansiktene fra TV, som alle har et forhold til.

– Jeg tror nok barna opplever hverdagen på skolen som ganske normal, men det har jo vært restriksjoner på bursdager, idrett, og kultur så dette er jo kjærkomment som en liten forsmak og et lys i tunnelen for barna, sier rektoren.

Neste uke er det Spikkestad og Sætre i Asker som står for tur for den populære bussen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.