Skip to main content

Linda Medalen ute av Mesternes mester

Linda Medalen deltar i årets utgave av Mesternes mester. Her i politiuniform med hunden Cody.

Linda Medalen deltar i årets utgave av Mesternes mester. Her i politiuniform med hunden Cody.

Foto: TRINE JØDAL

Linda Medalen (54) havnet i natt-test mot Johann Olav Koss (53) – og tapte.

– Jeg tapte for en bedre motstander, var den tidligere fotballspillerens kommentar etter å ha blitt slått ut av den tidligere skøyteløperen Koss.

De to deltagerne har i flere episoder av Mesternes mester gjort et poeng av å være de eldste i konkurransen, med sine til sammen 106 år (da programmet ble spilt inn, red. anm). 

Den tidligere landslagsspilleren fra Asker hadde allerede vært i natt-test én gang tidligere, da hun vant over motocross-utøveren Genette Våge. 

Denne gangen var det Johann Olav Koss som hadde raskest reaksjonsevne – og fikk tak to lyssverd på rad. 

– Du er en kriger. Du har imponert meg, oppsummerte programleder dag Erik Pedersen.

Selv skal Medalen ha vært fornøyd med å forlate programmet etter fem episoder:

– Jeg er glad jeg gikk ut nå. Når jeg ser på de øvelsene som kommer etterpå, skjønte jeg at de ville bli altfor tøffe for meg. Jeg kom lenger enn jeg hadde håpet på, sier Linda Medalen til VG.

Fra fotball til politi

For 25 år siden ble Linda Medalen verdensmester i fotball. 54-åringen var et av lokomotivene i norsk kvinnefotballs storhetsperiode, til hun la opp for 20 år siden.

Siden har Medalen, som i dag jobber i hundetjenesten i Oslo politidistrikt, blitt spurt flere ganger om å delta i «Mesternes mester».

Også tidligere håndballspiller Håvard Tvedten, nå bosatt på Høvik, er med i årets sesong. Det samme er eksalpinist Aksel Lund Svindal som bor på Snarøya. De øvrige deltagerne som fortsatt er med i programmet er Anne Margrethe Hausken (orientering), Magnus Midtbø ((klatring) og Synnøve Solemdal (skiskyting).

I forkant av programmet mente Linda Medalen selv at hun var en «underdog», sammenlignet med flere av de kjente idrettsprofilene.

– Her er det jo folk som har lagt opp for et kvarter siden, så de har nok en annen kvalitet over muskulaturen enn det jeg har, sa hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.