Skip to main content

Koht kan bli kåret til Årets Navn

Christine Koht er nominert til prisen Årets Navn 2019 i både Dagbladet og VG. «Med åpenhet har hun vist at selv kreft kan brukes til noe positivt», står det i nominasjonen i VG. 

FOTO: PER TØRMOEN

Komiker og TV-personlighet Christine Koht kan vinne pris for sin åpenhet rundt kreftsykdommen. 

Asker-damen ble rammet av kreft i januar i år, og har vært åpen om behandlingen og dagliglivet gjennom hele 2019. 

 Nyheten om sykdommen kom da komikeren måtte avlyse den planlagte turneen i forbindelse med showet «Christine Koht – bør jeg være bekymret?»

Nå er hun nominert til to priser – Årets Navn 2019 i både Dagbladet og VG. 

Fra sykesengen på Sunnaas forteller hun i et Facebook-innlegg om håpet hun har for en opptur i forbindelse med nominasjonen. 

«Så utrolig fantastisk opptur (i all sykdom og Pernille med nyresvikt) det hadde vært å bli årets navn BÅDE i VG og Dagbladet», skriver hun og forteller om besøket hun har fått av en mann som ga henne en adventsstjerne. 

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Skjermdump Christine Kohts Facebook-profil

Mer sykdom

For noen dager siden ble det kjent at også Kohts kone, Pernille Rygg, har blitt alvorlig syk. Rygg er innlagt på Rikshospitalet med nyresvikt. 

Det er ikke første gang i år at det kan drysse priser over den folkekjære tv-personligheten. 

I november ble hun kåret til Årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla. Koht var selv for syk til å være til stede, så moren, Kirsten Koht, tok imot den på hennes vegne. 

Koht selv takket via en video:

– Jeg hadde jo så lyst til å komme inn med en rullator med strass og en sånn på hodet, sa hun og viste frem en diger blomsteroppsats. 

Gjev pris

Prisen Årets Navn henger høyt både i VG og Dagbladet. I VG vant Else Kåss Furuseth prisen i fjor og året før gikk den til Kong Harald. 

I Dagbladet konkurrerer Koht om prisen mot kandidater som Ada Hegerberg, Nils Ingar Aadne og Erling Braut Haaland. Samme avis har også nominert Anja Cecilie Sovik fra Heggedal for sitt engasjement for folkebevegelsen bunadsgeriljaen for å redde fødeavdelinger i Distrikts-Norge.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.