Skip to main content

Klatret seg til finaleuken på TV

Vegard Hope og Pelle Stub Aune fra Kolsås kan vinne TV-programmet «Klatrekampen» på TV2. Fredag starter finaleuken og 12-åringene fra Kolsås er ett av seks lag som kom videre.

Foto: Joakim S. Enger

12-åringene Vegard Hope og Pelle Stub Aune fra Kolsås er med i finaleuken i TV-programmet «Klatrekampen».

Duoen med lagnavnet «ToPåTopp» har vist at de kan takle utfordrende klatreløyper, luftige zipline-svev og løse oppgaver på kortest mulig tid. De opprinnelige 24 lagene er blitt til seks, fredag starter finaleuken på skjermen.

– Det var et stort seiersbrøl da vi vant bålbyggingen, sier Pelle, som sammen med Vegard mener de har verdens største konkurranseinstinkt. 

Sov i trærne

At de skulle komme helt til finaleuken, hadde ikke klatre-duoen spådd på forhånd. 

– Det eneste målet vi hadde var å ikke ryke først, sier Pelle.

Under innspillingen på Hamar tidligere i år, overnattet de i trekant-telt i trærne sammen med de andre lagene. 

– Vi hadde det veldig gøy innimellom konkurransene og satt ofte og spilte kort. Nå har vi en stor snapchat-gruppe som vi chatter i ofte, sier 12-åringene og forteller at de kanskje skal møte de andre deltagerne i Hamar for å klatre sammen igjen etter sommerferien.

– Det som er spennende med å jobbe med 12-åringene er at de kommer og har enormt mot, til tross for at halvparten av deltagerne har høydeskrekk, sa programleder Cecilie Skog til TV2 tidligere i sommer.

Selv innrømmer Vegard at han hadde litt høydeskrekk før opptakene. Det gikk derimot fort over så snart konkurranseinstinktet slo inn. 

Pelle Stub Aune og Vegard Hope er i finaleuken og konkurrerer mot fem andre lag for å vinne "Klatrekampen" 

Foto: TV2
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.