Skip to main content

Klar for Kompani Lauritzen: – Jeg er redd mye og har høydeskrekk

Margrethe Røed har løpt litt, men satser på at psyken hjelper henne.

Margrethe Røed har løpt litt, men satser på at psyken hjelper henne. 

FOTO: TV2

Margrethe Røed fra Bærum har høydeskrekk og gruer seg til skumle utfordringer i Kompani Lauritzen på TV2 som nå spilles inn på Setnesmoen. 

Programleder og skuespiller Margrethe Røed (43) fra Hosle i Bærum er en av 14 som er plukket ut til  sesong to av Kompani Lauritzen på TV2 som sendes til våren, ifølge en pressemelding fra TV2. Inspillingen er nå i gang på Setnesmoen.

–  Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av  deltakelsen? 

– Jeg satt sammen med en venninne som fortalte hvor mye hun elsket programmet og sa at hvis jeg noen gang ble spurt om å være med måtte jeg si ja. I det hun sa det plinget det en melding inn på mobilen min med forespørselen. Jeg føler det var meningen. Jeg takket ja fordi nesten alt med «Kompani Lauritzen» er annerledes enn det jeg er. 

Bak f.v: Margrethe Røed, Jakob Schøyen Andersen, Bernt Hulsker, Vegard Harm, Carl Martin Eggesbø, Morten Hegseth. Midten f.v: Christine Dancke, Siri Nilminie Avlesen-Østli, Linnéa Myhre, Ulrikke Brandstorp. Foran f.v: Vida Lill Berge, Håvard Tjora, Edward Schultheiss og Faten Mahdi Al-Hussaini.

Bak f.v: Margrethe Røed, Jakob Schøyen Andersen, Bernt Hulsker, Vegard Harm, Carl Martin Eggesbø, Morten Hegseth. Midten f.v: Christine Dancke, Siri Nilminie Avlesen-Østli, Linnéa Myhre, Ulrikke Brandstorp. Foran f.v: Vida Lill Berge, Håvard Tjora, Edward Schultheiss og Faten Mahdi Al-Hussaini. 

Foto: Matti Bernitz

Jeg  er redd for mye av det vi må gjøre og kommer nok til å bli megasliten av all treningen. Det hadde vært gøy å se om jeg likevel klarer å gjennomføre det og om jeg innerst inne er litt tøffere på sånne ting når jeg må. Det er lett å velge bort dette i hverdagen.

Samboer, barn og hund

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?

– Jeg kommer helt klart til å savne samboeren min, våre tre barn og valpen vår, Jippi. Og sikkert tryggheten i å kunne velge komfortsone fremfor fysisk slit og skumle utfordringer. 

– Har du gjort noe fysiske eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen? 

– Jeg hadde planer om å trene meg opp til å bli superwoman, men dessverre ble det ikke sånn i sommerferien. Jeg har begynt å løpe litt da, så noe har jeg gjort. Mentalt sett tenker jeg at jeg får stole på psyken min og prøve å tenke «her og nå» og ikke grue meg for ting jeg ikke vet hva er. Jeg vet også at vi er mange som backer opp hverandre og jeg blir bedre med andre mennesker rundt meg. 

Høydeskrekk

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet? 

– Jeg gruer meg til de skumle utfordringene. Jeg er livredd for høyder, får vondt under føttene og blir svimmel når jeg ser bilder av mennesker oppå høye fjell. Jeg er til og med redd for å skli ned den bratteste sklien i Lekeland. Jeg står nederst og tar imot fireåringen min. Men jeg håper at jeg kommer inn i en boble som gjør at jeg klarer det, siden jeg egentlig ønsker å være tøff. Jeg roter vekk ting ofte og kan gå og snakke i mobilen mens jeg leter etter den. Jeg er ikke så glad i å rydde og tenker ofte at ting ordner seg,  selv om det er litt kaos i klær og ting. Det kan bli utfordrende å få med seg alt utstyret i sekken og bevare tellekantene i skapet. Samboeren min, Tomas, gleder seg mest til at jeg kommer hjem med et nytt syn på orden, han er nemlig den ryddige av oss to.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før?

– Jeg har ingen erfaring fra militæret. Det nærmeste må være at jeg har gått i korps.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.