Skip to main content

Får besøk av Truls à la Hellstrøm i kveld

Slakter Mathias Venstad Nilsen (midten), sammen med programleder Truls Svendsen (t.v.) og mesterkokk Eivind Hellstrøm fra TV2s matserie «Truls à la Hellstrøm».  

FOTO: PRIVAT

I kveldens episode av Truls à la Hellstrøm gir slakter Mathias Venstad Nilsen (26) råd om hvordan man behandler pinnekjøtt, før TV2 tar med teamet til Bærums Verk. 

– Nå er det pinnekjøtt som gjelder. Det beste finner vi her i en fjerdegenerasjons slaktebutikk, sier kjendiskokk Eyvind Hellstrøm og skritter inn i Høvikveien Kjøtt & Kolonial, der Mathias står bak disken som fjerde generasjon slakter. 

– Det er veldig hyggelig at Hellstrøm fronter kjøttfaget og de små uavhengige butikkene, sier Mathias Venstad Nilsen, som har vunnet NM i kjøttfag to år på rad

Det var 26-åringens oldefar som startet butikken i 1948. Også faren og bestefaren dukker opp i Truls à la Hellstrøms episode «Jul» på TV2 i kveld, der Mathias lærer programleder Truls Svendsen å skjære pinnekjøtt riktig. 

– Dette er nærmest et utdøende yrke. God kunnskap om kjøtt og sørge for kvalitet gjennom hele linjen er viktig. Jeg er veldig stolt av faget mitt, sier 26-åringen, som gjerne tar over butikken når faren gir seg.  

Programlederne  Truls Svendsen og Petter Uteligger lærer å lage julemat av Eyvind Hellstrøm på Værtshuset Bærums Verks låvekjøkken. 

Foto: TV2
Dette er nærmest et utdøende yrke, god kunnskap om kjøtt og kvalitet er viktig. Jeg er veldig stolt av faget mitt.
Mathias Venstad Nilsen

Til Bærums Verk

Sammen med Petter Nyquist, kjent fra serien «Petter uteligger» blåser Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen også glass på Bærums Verk og øver på julesanger med Bærum pikekor, før ferden går til Værtshuset Bærums Verk. Her inviterer de venner av Nyquist til middag i den  julepyntede låven bak vertshuset. 

– Gjestene er folk jeg kjenner fra gatemiljøet i Oslo, og som jeg setter stor pris på. Mange av dem har tøffe hverdager og fortjener en ekstra oppmerksomhet, sier Nyquist. 

I kveldens episode «Jul» viser Hellstrøm kollegene å tilberede pinnekjøtt med tilbehør til gjestene, samt crème brûlée til dessert.

– Det er veldig hyggelig at de valgte å lage maten her hos oss. De er så gøyale, sier restaurantsjef Ulla Laycock på Værtshuset Bærums Verk, som driver stedet sammen med mannen Bob. 

Etter middagen får selskapet en overraskelse av Bærum Pikekor utenfor. 

Takknemlige fra Oslos gateplan i Truls à la Hellstrøms «Jul» på TV2 i låven på Værtshuset Bærums Verk.

Foto: TV2

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.