Skip to main content

Ekstremserie om finanseliten: – Virkeligheten er verre

Celine (Ine Marie Wilmann) sliter med å opprettholde den glatte fasaden når det tørner for finansektemannen William (Pål Sverre Hagen) i NRK-serien Exit som kommer på fredag.

Ingeborg Klyve/Fremantle/NRK

Sist Ine Marie Wilmann og Pål Sverre Hagen spilte ektepar, var i filmen om Sonja Henie. I serien Exit går det langt hardere for seg.

– Celine og William lever et liksomliv, oppå noe som egentlig er helt ødelagt. De er ikke i kontakt med det som er sant, og er preget av livsstilen. Serien forsøker å si noe om de med høy status som møter lite motstand for sine holdninger. Jeg synes ikke den glorifiserer, men heller viser tomheten og ensomheten, sier Ine Marie Wilmann (35) fra Rykkinn.

– Celine har alt og vil alt – og fasaden skal være plettfri. Det er også hennes mann som havner mest utpå av de fire finansmennene i serien. Hun lever med en gal mann som forsøker å ta livet sitt. Da blir det vanskelig å opprettholde den blankpolerte fasaden,  sier administrerende direktør og produsent Petter Testmann-Koch (42) fra Hosle.

Finansmenn fortalte

Exit skal være inspirert av samtaler med fire norske finansmenn som har åpnet opp om sin ekstreme livsstil, tidvis forkvaklede menneskesyn og mangel på normer som du finner i Wolf of Wall Street. 

I tillegg er det gjort oppfølgende research og samtaler med andre i og rundt miljøet. Testmann-Koch anslår at rundt 70 prosent av hendelsene i serien er hentet fra virkeligheten.  

– Det er en kjensgjerning at det er mange svært rike mennesker i Norge. De aller fleste er ok, men ikke alle lever «Synnøve Solbakken-liv». Disse fire mennene har hatt så mye penger over så lang tid at de har gjort alt. De har de største husene, vært på de feteste feriene og datet miss Venezuela, hvis du skjønner. Kjedsomheten drar dem mot ytterpunktene i livet.  

– Vi har fått vite om langt verre hendelser enn det vi viser i Exit, det har vi også fått bekreftet av offentlige instanser som etterforsker ulovlige penger, blant annet, sier Testmann-Koch. 

Ikke superbitch

Ine Marie Willmann vant både Amandaprisen og Kanonprisen 2015 for hovedrollen i filmen De nærmeste. Hun sikret seg også Gullruten 2016 som beste kvinnelige skuespiller for Det tredje øyet og ble nominert til Amandaprisen 2019 for rollen som Sonja Henie

Hun liker at Celine-karakteren er helt ulik andre roller hun har hatt. 

Ine Marie Wilmann som Celine i Exit på NRK.

Foto: Fremantle/NRK

– En kollega av meg mente at Celine er en superbitch. Jeg ser at hun kan leses som kald og hard, men omstendighetene hun står i og alt hun biter i seg har gjort henne slik. Også når det oppstår alvorlige omstendigheter og hun reagerer med sinne, er ikke det en umenneskelig reaksjon, sier Wilmann.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.