Skip to main content

Christine Koht er hjemme igjen

Christine Koht har vært kreftsyk og innlagt på ulike sykehus i over ett år. Nå er hun hjemme igjen. Bildet er fra en tidligere anledning.

Christine Koht har vært kreftsyk og innlagt på ulike sykehus i over ett år. Nå er hun hjemme igjen. Bildet er fra en tidligere anledning. 

Foto: SIMEN DIESERUD THORNQUIST

Programlederen og komikeren er hjemme igjen etter over ett år på ulike sykehus. 

Christine Koht ble rammet av kreft for et år siden, og har gjennom hele perioden vært åpen om hvordan hun har taklet sykdommen. 

Åpenheten hennes har blitt satt pris på av mange, og ga henne blant annet prisen Årets Navn i VG. Se og Hør kåret henne til Årets forbilde under kjendisgallaen i fjor. 

I et innlegg i A-magasinet, der Koht lenge var fast spaltist før sykdommen rammet, forteller hun nå at hun har kommet hjem. Hun berømmer også helsevesenet for utfordringene de står overfor i forbindelse med korona-epidemien. 

Koht er oppvokst i Asker, men bor nå i Tønsberg sammen med kona Pernille Rygg. 

«Og nå som jeg endelig er hjemme og likevel stadig omgitt av dette som er fellesskapets ypperste uttrykk for omsorg, er jeg selvsagt uendelig takknemlig. Særlig fordi dette kjempesystemet nå går gjennom en røff test der sprekker og svakheter kan komme til syne», skriver 52-åringen.

Alvorlig tilstand

Den folkekjære programlederen og komikeren har flere ganger ligget i koma. 

Fra sykesengen på ulike sykehus har hun holdt det norske folk oppdatert på tilstanden. Innleggene hun har delt på Facebook, har fått opp mot 61.000 likes og flere tusen kommentarer med ønsker om god bedring. 

I A-magasinet sier hun at man aldri vet når man skal dø, og at det godt kan skje at man får en takstein i hodet. Hun avslutter innlegget slik:

«Så også i coronaens tid: Alle vet jo at de skal dø, så dropp det. Gjør det enkelt, og gå for tro så lenge som overhodet mulig. Og for guds skyld, kom aldri, aldri mer drassende med de dumme taksteinene».

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.