Skip to main content

Christine Koht (53) «skreller av alle lag» i ny bok

Etter flere år med åpenhjertighet om egen kreftsykdom, åpner Christine Koht nå enda mer opp i den nye boken "Kohts bok".

Etter flere år med åpenhjertighet om egen kreftsykdom, åpner Christine Koht nå enda mer opp i den nye boken "Kohts bok". 

Foto: ULF HANSEN FOLKEKJÆR

I «Kohts bok» åpner den folkekjære programlederen opp om rusavhengighet, bipolar lidelse og mørke perioder i livet. 

«Jeg har tenkt at hvis det skal være noen vits med denne boken, nå, etter alt jeg har vært igjennom, og mens jeg ennå lever, så kan jeg like gjerne fortelle alt», sier Koht i boken, skriver VG

Boka er skrevet i samarbeid med forfatter Joachim Førsund, som Koht også har hatt podkasten «Koht vil leve» med. 

I boken kommer det frem at Koht ble innlagt på psykiatrisk avdeling for første gang i starten av 20-årene. Det tok likevel mange år før hun fikk diagnosen bipolar lidelse 1, som kjennetegnes ved maniske og depressive episoder. Hun sier i boken at manien bidro til å gjøre henne avhengig av piller og kokain, samt utroskap mot kjæresten, nå kona, Pernille Rygg. 

For Koht er det viktig ikke bare å skildre det som er vondt og destruktivt ved å være bipolar. For det er også morsomt og fantastisk, mener hun, skriver VG. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.