Skip to main content

Bærumselever i ny TV-serie på NRK Super

Vennene Deon Hoxha, Ludvig Ulvestrand og Ava Bozan-Johansen fra Slependen i Bærum er alle elever på Tanum skole.

Vennene Deon Hoxha, Ludvig Ulvestrand og Ava Bozan-Johansen fra Slependen i Bærum er alle elever på Tanum skole.

Foto: EVA GROVEN

Ava, Ludvig og Deon fra Slependen deltar i den gaming-inspirerte NRK-serien «Jakten», som spilles inn i Vestmarka. 

Dypt inne i marka, etter at solen er gått ned, våkner et nytt hemmelig univers til live. 

Fredag 29. oktober startet «Jakten» på NRK Super, der 11-åringene Ludvig Ulvestrand, Deon Hoxha og Ava Bozan-Johansen fra Slependen dukker opp i fjerde episode.

– Det er kjempegøy å delta, sier de tre, og forteller at det er en jegerfigur i skogen som forsøker å hindre dem i å løse oppgavene. 

Serien er i sin helhet filmet i Vestmarka. Deltagerne i den nye serien er alle mellom 10 og 13 år. Ett av kravene for å være med, er sterkt konkurranseinstinkt. 

– Det er helt klart meg som har mest av det, ler Deon, som mener han ligger på en åtter på en skala fra én til ti. Ludvig mener han er på en femmer og Ava en treer.

Hemmeligheter

Det spesielle i «Jakten» er at ingen slipper ut fra skogen før de har løst alle oppgavene. For å klare dette, må de være smarte, raske og tørre å ta sjanser, melder NRK. 

Barna forteller at det er masse fargerike LED-lys i skogen, der de først går gjennom en port for å komme inn i et slags univers. Oppgavene de får, har de ikke lov til å fortelle om. 

Noe annet som er stas, er at jegeren som stopper dem, er en kjendis. Hvem det er, kan de heller ikke røpe. 

I Jakten forsøker en jeger å stoppe barna fra å løse oppgaver.

I Jakten forsøker en jeger å stoppe barna fra å løse oppgaver. 

Foto: NRK

– Når vi har løst en oppgave får vi en slags nøkkel. Når du har to, kommer du til et sted du kan ta en pause og legge en plan. Du må ha fem nøkler for å komme ut av universet, sier Ludvig.

– Det blir spennende å se seg selv på TV, sier Ava. 

Ikke redde, men spent

Ludvigs mor, Lise Ulvestrand, forteller at barna blir godt ivaretatt av Strix Televisjon som står bak produksjonen og som nylig ble del av Fremantle.

Deon Hoxha, Ludvig Ulvestrand og Ava Bozan-Johansen dukker opp i fjerde episode som legges ut 12. november.

Deon Hoxha, Ludvig Ulvestrand og Ava Bozan-Johansen dukker opp i fjerde episode som legges ut 12. november. 

Foto: EVA GROVEN

– De synes kanskje det var litt skummelt å tenke på konkurransen før opptakene startet. Men de var mindre redde enn både de selv og vi voksne fryktet. Jeg tror mest av alt de var veldig spente, sier hun.

Tanum-rektor Inger Lise Lehne har inntrykk av at elevene hennes synes det er gøy å delta, men understreker at det er noe de har søkt seg inn på selv og ikke noe skolen er involvert i. 

– Jeg har inntrykk av at NRK Super er flinke til å tilrettelegge for barn, og er en kanal vi bruker i skoleøyemed når det er noe aktuelt, som for eksempel BlimE-dansen. Det er gøy at det er spilt inn i nærområdet vårt også, sier Lehne. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.