Skip to main content

Andersen får egen julekalender på TV

Wenche Andersen fra Lommedalen slik er vant til å se henne på TV.

FOTO: ESPEN SOLLI / TV2

Gjennom hele desember skal TV-kokk Wenche Andersen gi råd og tips i julestria. 

– Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Da jeg var liten drømte jeg om å få en julekalender med sjokolade i. Nå har jeg fått en julekalender hvor jeg lager den maten jeg er aller mest glad i, sier Wenche Andersen i en pressemelding. 

Gjennom hele førjulstiden skal TV-kokken fra Lommedalen gi råd og oppskrifter til tv-seerne. 

Gjennom 24 episoder i programmet som sendes på dagtid, skal Andersen by på forslag til spiselige julegaver, hvordan man får sprø svor på ribba og tips til hvordan man kan unngå de største tabbene. 

– Jeg må si jeg har litt sommerfugler i magen, for jeg vet ikke hva folk vil ha. Men jeg håper at det blir tatt vel imot, og at jeg kan gi noen gode tips og ideer til hva de der hjemme kan lage, forteller Andersen.

Hver dag gir hun oppskriftene sine i sosiale medier. Disse kommer fra «God morgen, Norge», der hun i 25 år har hatt faste matinnslag.

Wenche Andersen besøkte Rosenvilde vgs da skolen fylte 100 år. Andersen var selv elev ved skolen, og står her sammen med Madelene Aamot Ingvaldsen og Thu Mgan Thi Hoang. 

Foto: KNUT BJERKE

Rosenvilde- elev

I 2017 feiret Rosenvilde videregående skole sitt 100-årsjubileum. 

Til stede var tidligere elev Wenche Andersen. 

– Jeg har alltid elsket å lage mat. På Rosenvilde skjønte jeg at matlaging var en mulig karriere, sa hun til Budstikka under jubileet.

Etter 25 år i TV2, ble det i vår klart at kanalen skal flagge ut produksjonen av «God morgen, Norge» til Mastiff. 

Wenche Andersen fikk da, i likhet med programleder og bæring Vår Staude, en egen spesialavtale med tv-kanalen. 

I 2017 fikk Andersen Gullrutens hederspris for sin innsats på TV-skjermen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.