Som landets første turorientering ble Askeladden starter opp for 51 år siden. På disse årene har tilbudet gitt titusenvis av postjegere med flotte opplevelser i nærområdets skog og mark.

I 2016 var første gang Askeladden arrangerte det de kaller høstjakt, en nærorientering som starter når sommerpostene tas inn.

– Dette innbyr til fine turopplevelser til kanskje nye, ukjente steder for bygdas innbyggere. Vanskelighetsgraden er enkel, og således perfekt for nybegynnere sier Gunnar Pedersen i Asker Skiklubb, som står bak Askeladden Turorientering.

– Det var en suksess med utvidet sesong i fjor, derfor gjentar vi tilbudet i år, supplerer Pedersen.

Rundturer lagt inn

Det er laget to ulike orienteringskart i forbindelse med høstjakta. Ett kart viser 15 poster i Dikemark-området, mens det andre tar for seg 15 poster i området rundt Asker sentrum. Sistnevnte har også fått to av Asker turlags rundturer i Asker tegnet inn.

– Det er 42 personer som allerede har startet høstjakta. 30 har fullført Dikemark-kartet, hvor postene ble satt ut 26. september, mens 20 personer har begynt på Asker-kartet, oppsummerer Pedersen.

– Og så kan det jo være flere som har vært ute, uten at de har registrert seg, legger han til.

Elektronisk «klipping»

Fra i år er også mulig å registrere på turorienteringens nettside de postene man finner. Det går fortsatt an å bruke det gamle klippekortet, men i år er nok siste gang.

Asker Skiklubb oppfordrer derfor alle deltagere til å benytte turorientering.no for klipp og kommentarer.

– Turorientering er blitt en populær aktivitet året rundt, med sommerhalvåret som den mest populære perioden. Vi har en del ivrige deltagere som allerede gleder seg til neste sesong, sier Gunnar Pedersen.