Skip to main content

Turner-Julie har kjent på nervene allerede

14 år gamle Julie Røttum Madsø har gjort de siste forberedelsene til det europeiske ungdoms-OL i turnhallen på Holmen.

14 år gamle Julie Røttum Madsø har gjort de siste forberedelsene til det europeiske ungdoms-OL i turnhallen på Holmen. 

Foto: JOAKIM S. ENGER

Nylig deltok Julie Røttum Madsø (14) på junior-VM i turn. Nå er hun klar for europeisk ungdoms-OL. 

Jenta fra Asker og Holmen tropp og turn er én av landets mest lovende turnere og er én av tre jenter som skal delta i turn for Norge under europeisk ungdoms-OL i Aserbajdsjanske Baku. 

– Det blir spennende å konkurrere i en så stor konkurranse og kunne representere Norge, sier Røttum Madsø. 

Denne våren begynner hun å bli vant med å konkurrere langt hjemmefra. Hun deltok på det første junior-VM i turn i ungarske Györ. Røttum Madsø har dermed fått kjenne på nervene allerede. 

Røttum Madsø deltok nylig i junior-VM.

Røttum Madsø deltok nylig i junior-VM. 

Foto: JOAKIM S. ENGER

– Dette er noe jeg kommer til å huske, og det er ekstra morsomt at det er såpass stort. Jeg kommer nok til å være nervøs når jeg drar og rett før konkurranse, men jeg gleder meg mest, fortsetter 14-åringen, som er tydelig på at erfaringen fra junior-VM blir nyttig nå. 

– Jeg kommer nok til å ha nervene bedre under kontroll nå, og jeg er nok litt mer forberedt på hva som møter meg, sier hun. 

Mer synlig

Med seg til Aserbajdsjan blir også mamma Cicilie Røttum med, og der skal Julie opptre på opphøyd podium. Dermed blir gjennomføringen mer synlig for publikum. 

– Jeg skal konkurrere i hopp, skranke, bom og frittstående, der jeg tenker at hopp og frittstående er mine sterkeste apparater. Nivået er veldig høyt, og de beste kjører et tilrettelagt opplegg med skole og trening, sier Julie. 

Gymnasten trener til vanlig rundt 26 timer i uka, men i skoleferier kan det bli noe mer. 

– Nå er det meste terping og finpussing som gjelder. Før konkurranser gjør vi også mindre tunge styrkeøvelser slik at vi får mer energi, sier Julie. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.