Skip to main content

Slik holder de seg så spreke at de holder ut lengst på dansegulvet

TIL ITALIA: Foran fra venstre: Anne Torill Østrem, Asbjørn Haugseth, Karin Kristiansen, Torild Fossnes, Karl Erik Underland, Ellen Yggeseth. Bak fra venstre: Grete Tveter, Turid Aalstad, Tone Seim Erichsen, Jan Erik Fossnes, Arild Fredvig Erichsen, May Nyhus og Liv Holst.ALLE FOTO: KARL BRAANAAS
TIL ITALIA: Foran fra venstre: Anne Torill Østrem, Asbjørn Haugseth, Karin Kristiansen, Torild Fossnes, Karl Erik Underland, Ellen Yggeseth. Bak fra venstre: Grete Tveter, Turid Aalstad, Tone Seim Erichsen, Jan Erik Fossnes, Arild Fredvig Erichsen, May Nyhus og Liv Holst.ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

– Trening hjelper mot alt. Du blir aldri for gammel til å trene.

I vel 60 år har Ellen Yggeseth og Torild Fossnes drevet med turn i Asker Turnforening. Fredag reiser en gruppe fra klubben til Italia for å delta i Golden Age Festival. Alle i troppen fra Asker som skal delta i oppvisningen er mellom 70 og 80 år.

– Nummer én er at dette er gøy. Dessuten er det mange her som har holdt på med dette i 50–60 år. Vi har holdt det jevnt gående to ganger i uken, forteller Yggeseth og Fossnes, og legger til at man slutter aldri i Asker Turnforening.

LES OGSÅ: Christian (81) slutter aldri å trene – selv om han nesten er blind

Lengst på dansegulvet

De forteller at treningsstudio ikke er noe for dem. De har holdt det gående med turn gjennom hele livet, og det er uaktuelt å sette ned og ikke lenger være aktive.

De trener for mosjon og sosial omgang, og forteller at de har blitt en sammensveiset gjeng med vennskap, trim og omsorg for hverandre, og at de har plass til flere.

– Da jeg var i et 50-årslag for en stund siden var det ingen som holdt ut så lenge på dansegulvet som oss, humrer Yggeseth.

Seniorene sverger til gymsal 

– Aldri for sent

– Dette høres kjempebra ut, sier treningsekspert Anne Marte Handal Sneve.

Hun sier turn er en fin aktivitetsform for balanse, koordinasjon, kroppskontroll, mage og rygg.

– Trening med egen kroppsvekt er bra og man holder kontroll over kroppen og bevegelsene du gjør med kroppen. Når man blir eldre blir balansen og beintettheten dårligere. Belastning med hele kroppen som motstand er veldig bra.

Handal Sneve råder seniorer til å holde beinmuskulaturen ved like.

– Det er ikke så mye som skal til for å forhindre at det blir så mye muskelsvinn. Når man runder 80 er det ikke slik at man ikke lenger får mer muskulatur av å trene. Det er aldri for sent, sier Handal Sneve, og legger til at hun heier på gjengen i Asker Turnforening.

Finn (65) sykler fra Bærum til Bergen for sykkel-VM 

Gladtrim i Asker

Askers tropp kaller seg Happy.

– Det blir spennende med masse publikum, og vi er jo glade i å få positive tilbakemeldinger, sier Yggeseth og Fossnes.

Daglig leder i Asker Turnforening, Monica Pfeuti, sier de også har Gladtrim to ganger i uken hvor mellom 30 og 40 seniorer er med.

– Man behøver på ingen måte å ha drevet aktivt med turn, sier Pfeuti og legger til at turntrening er god mosjonsform for balanse og bevegelighet.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.