Skip to main content

Sikret kongepokal etter NM-gull i mangekamp

DYKTIG: Thea Mille Nygaard sikret lørdag og søndag fire medaljer, og en kongepokal, under turn-NM. – Jeg er glad på egne vegne, med tanke på antall timer jeg legger ned, men også på trenernes, sier Nygaard. Nå drømmer hun om OL. FOTO: PRIVAT
DYKTIG: Thea Mille Nygaard sikret lørdag og søndag fire medaljer, og en kongepokal, under turn-NM. – Jeg er glad på egne vegne, med tanke på antall timer jeg legger ned, men også på trenernes, sier Nygaard. Nå drømmer hun om OL. FOTO: PRIVAT

Thea Mille Nygaard drømmer om å klare noe ingen kvinne har klart på 26 år. Forrige helg sikret hun kongepokal.

– Jeg hadde et håp om å ta gull, så jeg ble lettet og utrolig glad, sier Thea Mille Nygaard (19) fra Holmen Tropp og Turn, etter å ha sikret kongepokal i mangekamp, gull i skranke og bronse i bom og frittstående ved turn-NM sist helg.

– Jeg er glad både på egne vegne, med tanke på antall timer jeg legger ned, men også på vegne av trenerne, fortsetter hun.

Nygaard vant gull i mangekamp også i fjor, men i år var første gang hun mottok kongepokal.

– Den deles bare ut annethvert år. Derfor var det ekstra stort å vinne denne gang, sier Nygaard, som høster skryt fra egen klubb.

– Thea er en viktig rollefigur, både som person og idrettsikon, sier daglig leder Karianne Haare i Holmen Tropp og Turn.

Også flere lokale hevdet seg i helgen. Oslo Turnforenings Theodor Gadderud, som er fra Høvik, tok bronse i mangekamp, frittstående, bøylehest og svingstang. Lagvenninne Julie Søderstrøm, fra Asker, tok gull i frittstående, og bronse i mangekamp og hopp. Både Theodor og Julies lag vant laggull, mens Holmen tok bronse.

– Det var mine første individuelle medaljer i NM. Jeg er andreårssenior, og fornøyd med å ta medalje på andre forsøk, sier Søderstrøm (17).

GULL: Julie Søderstrøm fra Asker tok gull i frittstående under turn-NM i helgen.
GULL: Julie Søderstrøm fra Asker tok gull i frittstående under turn-NM i helgen.

LES OGSÅ: Slik holder de seg så spreke at de holder ut lengst på dansegulvet

Ingen kvinnelige siden 1992

I Rio-OL i 2016 deltok Stian Skjerahaug fra Sola – som første norske turner på 16 år.

Nygaard håper hun kan få tilsvarende sjanse – og bli første norske kvinnelige turner i OL siden Anita Tomulevski i 1992.

– Det er en stor drøm, men det er ikke enkelt å nå den. Da måtte jeg bestemt meg allerede, og lagt ned mye arbeid, sier Nygaard.

– Kan du tenke deg det, da?

– Ja, selvfølgelig, når jeg turner så mye som jeg gjør, sier Nygaard.

Hun er i hallen all tid hun ikke bruker på studier i fysioterapi.

– Jeg står opp klokken 06.00, og bruker halvannen time til skolen. Så sitter jeg der til 15-16-tiden, drar rett til turnhallen, så hjem og leser. Men studier kan jeg ta når som helst. OL er en gang, sier hun.

For å kvalifisere seg til OL kreves gode resultater i verdenscup og VM. Primært neste år, men både Nygaard og Søderstrøm skal til årets VM i Doha om en måned.

– Å si noe om plassering der er vanskelig, men topp 100 kunne vært kult, sier Nygaard.

– Vi kommer nok ikke til å hevde oss i toppen. Men vi håper på å kjøre gode konkurranser og klare øvelsene, sier Søderstrøm.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.