Skip to main content

700 strålte i Glade RG-dager – nå kommer jentene tilbake

Olava Monclair (13) trener 25–30 timer i uken. I helgen var hun blant de vel 700 som deltok i Glade RG-dager i Asker.

Olava Monclair (13) trener 25–30 timer i uken. I helgen var hun blant de vel 700 som deltok i Glade RG-dager i Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Olava Monclair (13) er den eneste RG-jenta som er igjen i sitt årskull i Asker etter koronapandemien. Nå er hun tatt ut på landslaget og skal til EM. 

– Det er veldig stort, jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle få til det, smiler RG-jenta fra Asker.

Først imponerte Olava Monclair såpass at hun gjennom noen uttakstester ble tatt ut på juniorlandslaget. Så presterte hun såpass at det blir nordisk mesterskap i Sverige neste helg, og EM til sommeren. 

Men først var det Glade RG-dager i Asker. Rundt 700 var med på Norges største stevne, som ble arrangert i Askerhallen og i Leikvollhallen. 

– Det gikk ganske bra, jeg er ganske fornøyd. Det ble ikke så mange feil og i køller gikk det spesielt bra. Dessuten var det hyggelig med mye publikum igjen. 

I konkurranse med eldre turnere ble Olava Monclair nummer to i firkamp lørdag. 

– Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg konkurrerer med veldig mange andre som er flinke, konstaterer hun. 

Klubbvenninne Mathilde Ekrem Richter vant internasjonal klasse for junior. Hun var best både i ball, ringer, køller og vimpel.

I seniorenes internasjonale klasse ble det trippel Asker med Josephine Juul Møller foran Lotte Juul Møller og Anna Stoyanova. 

25–30 timer i uken

Det var storesøsteren som gjorde at Olava ble hektet på RG. 

– Jeg så på henne, hun var flink og jeg synes det så veldig gøy ut. Så jeg startet da jeg var bitte liten, sier Olava og forteller at hun har trent RG siden hun var fire-fem år gammel. 

I år blir hun 14 og trener seks ganger i uken, til sammen 25–30 timer. 

– Nå som det begynner å bli gode resultater, er det enda gøyere å fortsette. Vi har det veldig bra i hallen og alle er venner. Jeg er faktisk den eneste i Asker turn i 08-kullet og alle trener med alle, forteller Monclair. 

Hovedtrener i Asker Turn, Bente Bjanes, roser 13-åringen. 

– Hun er en fantastisk jente å trene, står der med store øyne, takker og sier at dette skal hun få til. Det er veldig gøy å jobbe med henne, sier rutinerte Bjanes. 

Antallet var halvert

Hun syntes naturligvis at det var stor stas å kunne arrangere Glade RG-dager i full skala igjen. 

Bjanes har tidligere ikke lagt skjul på at hun har vært bekymret for konsekvensene av koronapandemien. 

I fjor høst fortalte hun at antallet RG-utøvere var halvert og spesielt i Olavas årsklasse var nesten hele kullet borte. 

Nå ser det ut til at pilene er i ferd med å snu. Bjanes er fornøyd med 700 deltagere i Glade-RG-dager, men forteller samtidig at de var oppe i nesten 1.000 før pandemien. 

– Det har skjedd noe rundt omkring, det merkes jo. Nå er det masse barn som kommer, men det tar litt tid før de lærer seg alt. 

Olava satser på å lære seg stadig mer, og er litt forsiktig med å ha for høye ambisjoner i nordisk mesterskap neste helg. 

– Jeg har egentlig ikke så store forhåpninger. De fra Finland er veldig gode, de kommer mest sannsynlig til å vinne. Jeg konkurrerer mest mot de jeg reiser med, og med meg selv, sier landslagsjenta. 

Rundt 700 deltok i Glade RG-dager. Her er Snarøyas vinnertropp. Fra venstre Erika Maiken Bru, Linnea Ruud, Martine Østraat Mortensen, Ada Wangari Hegg-Andresen og Nikoline Grevstad Sejersted.

Rundt 700 deltok i Glade RG-dager. Her er Snarøyas vinnertropp. Fra venstre Erika Maiken Bru, Linnea Ruud, Martine Østraat Mortensen, Ada Wangari Hegg-Andresen og Nikoline Grevstad Sejersted.

Foto: KARL BRAANAAS
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.