Vegtrafikksentralen meldte ved 10.30-tiden tirsdag at tunnelen som går under Bekkestua var stengt på grunn av vann.

En halv time senere ble det åpnet for trafikk igjen.

– Ett kjørefelt er dekket av vann nede i tunnelen, det er også noe vann i det andre feltet. Det er sendt ut mannskaper for å få fjernet vannet og politiet er varslet, sa Tone Sorken ved Vegtrafikksentralen.

Det er Vaktmesterkompaniet som har ansvaret for vedlikehold av tunnelen.

– De skal være på vei og det er mulig det er snakk om et tett sluk ned i tunnelen, men det er ennå ikke sikkert, ifølge Sorken.

Klokken 11.05 meldte Vegtrafikksentralen at tunnelen var åpnet for normal trafikk igjen. Et sluk var blitt sjekke nede i tunnelen.

Omfattende vedlikehold

For to år siden ble det gjennomført et omfattende vedlikehold av tunnelen. Stort sett alt teknisk utstyr inne i tunnelen byttet. Ny belysning og nye tekniske bygg ved tunnelmunningen ved Egne Hjem-siden ble satt opp.

Oppgradering av blant annet brann-, vann- og frostsikringen inne i tunnelen ble også gjennomført.

Da tunnelen åpnet i desember 1994 var det 710 etterlengtede meter som omsider så dagens lys, lokalmiljøet skal ha jobbet for tunnelen siden slutten av 1970-tallet.

Siden da har det vært noen skjær i sjøen – bokstavelig talt. Bekkestutunnelen har flere ganger blitt stengt ved kraftig regnvær, vannet har samlet seg i veibanen og gjort den ufremkommelig.