BRANN-STABÆK 1-0

Det var like før hvilen i kampen mellom Brann og Stabæk at politi og vektere tok seg inn på Stabæk-supporternes område, og bortviste en Stabæk-supporter fra kampen.

– Vi stod veldig tett inntil noen Brann-supportere, som likte dårlig at vi flagget på kanten av vårt område. To minutter før pause kom en politimann bort til meg, og jeg ba han vente til pause slik at vi kunne ta en prat da. Plutselig kom det 10-15 politifolk og vektere som dro meg vekk derfra, sier supporteren, som nå blir anmeldt for å forstyrre politiet i deres arbeid.

Det forteller innsatsleder Kjetil Hoff, som har en litt annen versjon av foranledningen til bortvisningen.

– Han ble anmodet fem ganger om å roe seg ned, men rettet seg ikke etter dette, og ble derfor bortvist fra stadion, forteller Hoff, som mener supporteren fikk mange muligheter til å unngå situasjonen som oppstod.

Supporteren skulle egentlig ha fløyet tilbake til Oslo, men ble istedenfor plassert på supporterbussen hjem natt til tirsdag.

 

– Så nok kaotisk ut

Supporteren mener hele situasjonen er en voldsom overreaksjon av politiet, og at det hele kunne blitt løst ved at politiet hadde utsatt praten til pausen. Han forteller at han nå vil anmelde politiet i Bergen for maktmisbruk når han kommer tilbake til Bærum, etter at det skal ha kommet skade på klesplagg og mobiltelefon.

Politiet bekrefter at det skal ha kommet skade på skjorten, men forteller at det ikke ble registrert noen skade på mobilen, som ble levert tilbake til supporteren etter hendelsen.

– Vi registrerte ingen skade, og han bemerket heller ikke dette ovenfor oss. Når det gjelder skjorten skal dette gjelde en knapp, sier Hoff, som forteller at supportere måtte bli løftet ut av området.

Innsatsleder Hoff forteller at bortvisningen så mer kaotisk ut enn den var, da flere politimenn og vektere tok seg inn på supporternes område.

– Det kan hende det ble så litt kaotisk ut. Han holdt seg fast i seterader, og andre supportere forsøkte å holde han igjen på vei ut. Men situasjonen var under kontroll, forteller Hoff.

LES OGSÅ: McKinlay gleder seg til å få bedre tid på feltet

– Ikke slik vi vil fremstå

Leder i Stabæk Support, Gjermund Skaar, forteller at gruppen ikke ønsker hendelser som dette, og at hendelsen står på supporterens egen regning.

– Stabæk Support skal handle om glede, ikke negativitet. Når det er sagt, så vil vi diskutere hendelsen i styret før vi eventuelt bestemmer hva vi gjør videre, sier Skaar, som selv ikke var tilstede i Bergen.

Han reagerer likevel på politiets fremgangsmåte på Brann Stadion.

– Det virker som politiet overreagerer. Jeg forstår det slik at politiet kun skal bryte inn i en masse dersom de utgjør en fare for hverandre, eller andre. Det som skjedde i dag var ikke et slikt tilfelle. De burde løst det på en annen måte, sier Skaar.