Trekanten Senter kan bli mer enn dobbelt så stort

STORSTILT: Omtrent slik tenker arkitektene at «Nye» Trekanten kan se ut ved åpningen i 2022. Prosjektet er veldig foreløpig og uferdig understreker eierne i Citycon.

STORSTILT: Omtrent slik tenker arkitektene at «Nye» Trekanten kan se ut ved åpningen i 2022. Prosjektet er veldig foreløpig og uferdig understreker eierne i Citycon. Foto:

Trekanten Senter i Asker kan mer enn doble størrelsen innen 2022. Finske Citycon er villige til å investere en drøy milliard kroner i utvidelsen.

DEL

De store utbyggingsplanene ble gjort kjent under en presentasjon for finansmarkedet i forbindelse med presentasjonen av kvartalstallene til Citycon Norway torsdag formiddag.

Det finske kjøpesenterkonsernet kjøpte Trekanten Senter fra Sektor-gruppen i fjor.

LES OGSÅ: Kjøpesentrene i Asker og Bærum vokser mindre

Opp i 53.000 kvadratmeter?

Planen er å mer enn doble Trekantens handelsareal fra dagens 24.000 kvadratmeter til 53.000 kvadratmeter.

– Vi er veldig stolte av eiendommen vår, men faktum er at den begynner å bli litt nedslitt og umoderne. Potensialet er mye større, og det ønsker vi nå å gjøre noe med, forteller Citycons administrerende direktør Marcel Kokkeel til Budstikka.

Han understreker at utbyggingsplanene slik de nå foreligger er «veldig foreløpige»:

FRA GAMMELT TIL MODERNE: – Vi er veldig stolte av eiendommen vår, men faktum er at den begynner å bli litt nedslitt og umoderne. Potensialet er mye større, og det ønsker vi nå å gjøre noe med, forteller Citycons administrerende direktør Marcel Kokkeel.

FRA GAMMELT TIL MODERNE: – Vi er veldig stolte av eiendommen vår, men faktum er at den begynner å bli litt nedslitt og umoderne. Potensialet er mye større, og det ønsker vi nå å gjøre noe med, forteller Citycons administrerende direktør Marcel Kokkeel. Foto:

– Vi har snakket med en del aktører og fått meget positive tilbakemeldinger fra dem. Men nå starter vi arbeidet med prosjektet mer formelt, med start av forprosjektering, formell kontakt med kommunen og så videre.

LES OGSÅ: Trekanten og Holmen kutter kroner med grønn handling

– Tenker dere utbygging både over og under bakken?

– Det kan fort bli begge deler. Vi vil iallfall operere med flere ulike høyder, slik eiendommen også inviterer til i dag med sine mange ulike nivåer.

– Når kan utvidelsen stå ferdig?

– Kanskje i 2021 eller 2022.

– Mer enn et kjøpesenter

«Nye» Trekanten skal bli mer enn et kjøpesenter, forteller Citycon-sjefen:

– Det blir ikke bare flere butikker på de 29.000 ekstra kvadratmeterne. Det blir også servering, helse, service og flere andre funksjoner. Kanskje noen kontorer også, sier Kokkeel.

– Eiendommen vår ligger i hjertet av Asker sentrum, midt i et raskt voksende handelsområde hvor mange mennesker bor. Vi ønsker å betjene dette markedet på en bedre måte enn i dag og bli en mer sentral samfunnsaktør. Denne tenkningen ligger helt sentralt i vårt selskaps filosofi, legger han til.

Forrige forsøk var i 2010

Finske Citycon eier, forvalter og utvikler kjøpesentre i Norden og Baltikum. Selskapet kjøpte den norske Sektor-gruppen for 12 milliarder kroner i fjor. Med det sikret de seg kontroll med 34 norske kjøpesentre – inkludert Trekanten, Holmen Senter, som selskapet forvalter på vegne av Storebrand som er gårdeier, og Liertoppen.

Det er ikke første gang Trekanten lanserer planer om å doble handelsarealet. Sektor-gruppen prøvde det samme i 2010. Et hovedgrep var da å utnytte dagens parkeringshus til handel, for så å etablere nye parkeringsarealer på én flate i bunn av senteret.

Prosjektet endte helt opp i formannskapet, men der var det også slutt. Politikerne hadde såpass sterke innvendinger, at hele prosjektet ble lagt på is.

34 år med handel

Trekanten Senter ble etablert av K/S Trekanten Byggutvikling i 1982. Da Møller Eiendomspartner AS kjøpte senteret i 1994, besto det av 25 butikker fordelt på tre selvstendige bygg beliggende i en trekant. Etter en omfattende utvidelse åpnet senteret med 55 butikker i 1997. Sektor Eiendomsutvikling kjøpte Trekanten i 1998, og senteret ble senere utvidet 2003 og 2008.

Artikkeltags