Natt til tirsdag ble det meldt om innbrudd i minst to BMW-er på Hvalstad i Asker. Også for en drøy uker siden var det to BMW-innbrudd i Asker.

– Det var en BMW 520D XD hvor store deler av utstyret i midtkonsollet og dashbordet er tatt, fortalte operasjonsleder Tor Jøkling mandag morgen da de hadde fått melding om det første BMW-innbruddet i natt.

Felles for alle innbruddene er at tyvene har tatt ut kostbart navigasjonutstyr, ratt og gir.

Men en foreløpig stopp for innbruddene kan være satt etter at flere personer nå er pågrepet.

– I natt ble det stoppet en bil på Tranby og to menn i midten av 20-årene ble pågrepet. I tillegg ble en kvinne i slutten av 20-årene pågrepet på en adresse på formiddagen i dag, forteller politiførstebetjent Tonje Reiten ved avsnitt for spesiell innsats i Oslo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Fant bildeler

Bilen ble stoppet i en kontroll av en politipatrulje i Sør-Øst politidistrikt. Alle de tre personene er litauiske statsbogere og betegnes som mobile vinningskriminelle.

De to mennene er siktet for nattens tyverier på Hvalstad, mens kvinnen er siktet for medvirkning.

I bilen, som var en norskregistrert leiebil, fant politiet gods som er forenlig med nattens BMW-innbrudd på Hvalstad.

– Det ble funnet bildeler som kan samsvare med det som ble tatt på Hvalstad i natt, men dette er ikke sjekket opp mot blant annet serienummer ennå, sier Reiten.

Sjekker opp mot tidligere innbrudd

På en drøy uke har det vært fire slike BMW-innbrudd i Asker. På Østlandet har politiet registrert 15 innbrudd i 2019, flesteparten i Drammens-området. De tre som nå er pågrepet skal ha holdt til på en adresse i Modum.

– De pågrepne vil selvfølgelig sjekkes opp mot de tidlgere innbruddene. Alle innbruddene bærer preg av å ha hatt samme modus. Adressen de har hatt tilhold på, vil også bli ransaket, bekrefter politiførstebetjenten.

Nå håper hun de har klart å stoppe grupperingen som er ute etter dyrt BMW-utstyr i denne omgang.

– Vi vil etterforske om de tre har vært alene om dette, eller om det finnes knytninger også til andre. Men erfaringsmessig har disse grupperingene ofte operert to og to, sier Reiten, som ikke legger skjul på at hun er fornøyd med pågripelsene.

– Vi er kjempefornøyd. Det har vært en del forhold den siste tiden, og vi har ikke hatt noen pågripelser innenfor disse grupperingene på noen måneder. Nå er vi glade for at vi er på sporet igjen, konstaterer hun.

Asker og Bærum har vært belastet også tidligere med mange BMW-innbrudd.

I april i fjor ble seks biler ribbet for ratt og navigasjonsutstyr i løpet av få dager. Politiet klarte aldri å ta de som sto bak, og uttalte i mai at de antok at gjerningspersonene hadde forlatt landet.

Rett for jul i 2016 ble fem personer pågrepet og mistenkt for å stå bak flere BMW-innbrudd i Asker og Bærum. Disse ble tatt etter at politiet hadde spanet over flere dager.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.