Det er kirkene Bryn (kl. 9-13) og Snarøya og Jar (kl. 12-15) som åpner dørene for sorg og samtale. Det er også gudstjeneste i disse tre kirkene kl. 11.

Det opplyser Bærum kirkelige fellesråd i en pressemelding.

– I kveld (lørdag) fikk vi den tunge beskjeden om at de som ble drept i gårsdagens tragiske angrep i Oslo, var fra Bærum. I tillegg er flere personer såret, men heldigvis utenfor livsfare, heter det i pressemeldingen.

Ifølge kapellan Eike Ziller-Off i Bryn kirke har flere tatt kontakt med ham etter skytedramaet i Oslo.

– Jeg har snakket med mennesker som er redde, sier han.

Søndag morgen var det tent et par lys i kirken, det ene av Ziller-Off selv. Kapellanen bekrefter at han også vil ta med hendelsen fra helgen i sin preken.

– Vi vil vise lokalsamfunnet vårt at vi tar slike hendelser på alvor, det er jo heller ikke første gang Bærum blir rammet av en terrorhandling, sier kapellanen.

Les også: Så rammes vår trygghet igjen

Oslo domkirke

Det er også sørgegudstjeneste i Oslo domkirke klokken 11 søndag. Innledningsvis ble det meldt at kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, stortingspresident Masud Gharahkhani, statsminister Jonas Gahr Støre og leder i Fri, Inge Alexander Gjestvang, vil holde taler. Kronprinsen kommer imidlertid ikke, da han har pådratt seg korona.