Politiet meldte om hendelsen i Bjørnebærstien på Rykkinn klokken 3 natt til søndag.

Innsatsleder Helge Haaverstad hos brannvesenet forteller til Budstikkas journalist på stedet at det er 75 biler som er skadet i brannen, men ingen personer har hatt behov for helsebehandling.

Det har brent i tre biler, og ved 08-tiden søndag var det fortsatt to oppganger med 12 leiligheter som ikke er beboelige, fordi leilighetene hverken har strøm eller vann.

– Vi fikk melding klokken 02.50 fra brannvesenet. De hadde hatt mange innringere fra stedet, som meldte om brannalarmer som gikk og mye røyk. Da nødetatene kom til stedet, kunne vi selv se at det kom stadig sortere røyk, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Oslo politidistrikt til NTB.

Flytter tilbake

Østerhaug opplyste ved 07.15-tiden til Budstikka at beboere da allerede var i ferd med å flytte tilbake til leilighetene sine, bortsett fra noen få.

– Noen strømledninger er brent, slik at det er personer som ikke har mulighet til å flytte tilbake til leilighetene sine på grunn av strømbrudd, sier han.

Kommunen er i ferd med å finne alternativt bosted for de som ikke kan flytte tilbake, opplyste operasjonslederen.

– Imamen på Skui fortjener skryt. Han har på eget initiativ bidratt med tak over hodet for alle de som måtte flytte ut, påpeker Østerhaug til Budstikka.

Bilene som brant skal ha vært bensin/dieselbiler, og ikke elbiler.

– Brannvesenet jobber på stedet med utlufting, forteller han.

Blokkene ligger helt i starten av Bjørnebærstien på Rykkinn. Brannvesenet hadde syv biler på stedet, og de skal ha blitt møtt av røyk allerede langt unna – i Økriveien.

Skal ikke ha fått i seg røyk

100–150 personer beboere fra fire oppganger ble evakuert, opplyste politiet på Twitter.

– De evakuerte ble kjørt i busser til moskeen på Skui som har vært meget behjelpelige og på eget initiativ stilt moskeen til rådighet, skriver politiet i en oppdatering.

Det er ikke meldt om personer som har fått i seg røyk.

Beboere som ikke har røyk i leiligheten, fikk beskjed om at de ikke trenger å evakuere.

Ved 04.30-tiden opplyser politiet at kilden til røyken er funnet. Det har brent i tre kjøretøyer i garasjeanlegget som tilhører blokkene i området.

Bildeserie

Her feirer opprykksheltene med supporterne

Brannvesenet satte inn en omfattende innsats, sammen med de øvrige nødetatene, forteller operasjonslederen.

50 år gamle blokker

Blokkene er en del av området som er organisert via Bjørnebærstien Huseierforening. Hele området består av 99 leiligheter fordelt på 3 blokker. Blokkene ble satt opp i 1970-71, og innflytting startet høsten 1970.

De første årene ble leilighetene bebodd av ansatte i Bærumsbedrifter. På bakgrunn av en større konkurs i en av eierbedriftene, besluttet Kommunaldepartementet at samtlige beboere skulle få tilbud om å kjøpe leilighetene de bodde i. I 1980 ble alle selveiere og Bjørnebærstien Huseierforening ble stiftet, står det på foreningens hjemmeside.