Fullt kaos og glatte veier etter snøfall

KAOS: I Åsveien på Stabekk er det kaos på grunn av speilblank veibane. Det skal ha rent vann fra en byggeplass nedover veien som har gjort veien svært vanskelig å kjøre på.

KAOS: I Åsveien på Stabekk er det kaos på grunn av speilblank veibane. Det skal ha rent vann fra en byggeplass nedover veien som har gjort veien svært vanskelig å kjøre på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så skjedde det i år igjen; årets første snøfall ga kaos flere steder.

DEL

Da snøen begynte å lave ned i 7-tiden tirsdag morgen, ga det lite ringvirkninger på morgentrafikken i Asker og Bærum. Faktisk hadde ikke politiet fått melding om noen større hendelser i trafikken i hele distriktet før klokken 10. Men så begynte det å bli glatt. Fryktelig glatt.

Litt over klokken 10 satt Kaja Marlene Berg-Jensen i stua i Vollen da en bil kom seilende ned skråningen og inn på terrassen.

– Sjåføren fikk svingt unna verandastolpen, så ingen ble skadet og ingenting ble ødelagt, sier Berg-Jensen. Hun presiserer at bilen holdt lav fart og hadde piggdekk, men skled på snøen og ut av veien.

– Det er visstnok andre gang det skjer, og vi har bedt kommunen om autovern langs strekningen, foreløpig uten hell, sier hun.

Berg-Jensen inviterte like godt den uheldige sjåføren inn på kaffe.

– Vi var nok litt forfjamset, begge to, sier hun.

LES OGSÅ: Fotgjenger påkjørt på Haslum

Flere kjørte av veien

Noen minutter senere ble det hett i Åsveien på Stabekk.

– Det er veldig glatt på stedet fordi det har rent vann fra en byggeplass nedover veien, fortalte oppdragsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt.

Åsveien ved krysset Løvenskiolds vei viste seg å være belagt med speilblank is. Med flere centimeter nysnø oppå der igjen, ble det trøbbel.

En lastebil havnet på tvers, en elbil havnet i grøften, en Tesla klarte ikke å stoppe for en parkert lastebil og folk som skulle ta beina fatt, havnet flere ganger på baken.

– Politiet måtte også parkere nede i bakken fordi de ikke kom opp, kunne Budstikkas journalist på stedet fortelle.

Ingen personer ble imidlertid skadet i hendelsene i Åsveien.

Fikk søppelbil i hagen

I Hagabakkene på E18 utgående fikk et vogntog problemer og ble stående bom stille ved 10.45-tiden. Det førte til lange køer bakover, og en bergingsbil måtte rekvireres for å få den fjernet.

Også i Vakåsveien fikk et vogntog problemer da det skled ut i grøften i en sving.

Heller ikke i disse hendelsene ble det meldt om personskader.

Tirsdag ettermiddag fikk Bente Østmo på Bærums Verk vite at en søppelbil hadde kjørt ned gjerdet og inn i hagen hennes.

– Vi bor nederst i en liten, bratt vei og der var det glatt i dag, sier Østmo som forteller at søppelbilen fikk stoppet halvannen meter fra husveggen.

Etter tirsdagens nedbør er det ikke ventet noe nedbør de neste dagene, ifølge Meteorologisk institutt.

LES OGSÅ: – Fortsetter dette snøværet, begynner vi løypeprepping i dag

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Artikkeltags