– Det er to biler som trengte berging. Bergingsbil er på stedet og i ferd med å ta med seg den siste bilen nå, forteller trafikkoperatør Jeanette Andresen hos Statens vegvesen.

Politiet fikk melding om trafikkulykken klokken 12.50.

– Det var tre kjøretøy involvert – en lastebil og to personbiler. Lastebilen skal ha foretatt et feltskifte og kjørt inn i en personbil etter at den hadde foretatt en oppbremsing. Denne bilen ble så dyttet inn i siden på en annen bil, forteller operasjonsleder Kim Vinsland i Oslo politidistrikt.

Flere involverte og to sendt til legevakten

En person ble sendt til legevakten i forbindelse med ulykken.

– Det var en person som klaget over vondt i nakken. Vedkommende ble sjekket ut av helsepersonell på stedet. I tillegg var det en passasjer som hadde fått vondt i siden, og som ble sendt til legevakten. Vedkommende satt i bilen som fikk den andre bilen inn i siden, fortsetter operasjonslederen.

Alle tre kjøretøyene måtte hentes av Bærum kranservice. Politiet har opprettet sak på forholdet.

Lange køer

Hendelsen forårsaket store trafikale utfordringer i ettermiddagstrafikken på E18.

– Køen strekker seg tilbake til Slependen. Det er kun venstre felt som er åpent, fortalte Andresen rett før klokken 14.

Klokken 17.41 var det ikke lenger kø, men på det meste var det 83 minutter forsinkelse på strekket.

Bergingsbil slet

Trøbbelet med ulykken var ikke ferdig, selv om bergingsbilen tilsynelatende var på god vei. Ved Oksenøyveien bussholdeplass, bare noen hundre meter lenger nedi veien måtte bergingsbilen bukke under. Lastebilen ble for tung for bilen, som gikk i stykker.

Innehaver av Bærum kranservice, Geir Homlund, forklarer at det er en vannslange på baksiden av bergingsbilen som er ødelagt.

– Da vi skulle stanse i busslomma ble det for tungt og slangen røk. Selv om traileren og lastebilen er fjernet fra veibanen er det fremdeles stor kø forbi de to stillestående storbilene

.

– Vi jobber med å få tatt nytt vann på bilen og få på en ny slange nå. Det er nok ikke lenge vi blir stående her, sier Homlund.

Han legger til at innholdet i trailertilhengeren var så tungt at de blir nødt til å sette tilhengeren igjen i busslomma når de får liv i bergingsbil igjen. En annen lastebil skal sendes for å hente tilhengeren kort tid etter.

17:48 sier Homlund at både kranbil og lastebil er fjernet. Kranbilen er nå sendt til verksted.

Fratatt førerkortet etter kollisjon