Skip to main content

Flere feil med bil og fører som kjørte ulovlig på E18

For føreren av denne minibussen gikk det meste galt i morgentrafikken tirsdag. På E18 ved Høvik var kjøreturen over.

For føreren av denne minibussen gikk det meste galt i morgentrafikken tirsdag. På E18 ved Høvik var kjøreturen over.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Sjåføren måtte svare for mer enn bare ulovlig kjøring i kollektivfeltet i E18-kontroll tirsdag morgen. 

– Det var en kvinnelig fører i 70-årene. på vei til Oslo, som ble stanset fordi hun kjørte ulovlig i kollektivfeltet, sier operasjonsleder Guro Sandnes i politiet.

Men en nærmere sjekk viste at det var mer som var galt med både sjåfør og bil, som ble stanset på Ramstadsletta ved Høvik.

– Dekkene var svært nedslitt, det var slitt så å si gjennom alt av gummilag. I tillegg var kjennemerket, som var riktig, limt på bilen, forklarer Sandnes.

Politioverbetjent Inge Frydenlund i Trafikkorpset utførte kontrollen på E18. 

– Dekkene var spisset feil, slik at de slites ujevnt. I ytterste konsekvens kunne dekkene eksplodert under kjøring, sier han.

Frydenlund forteller at sjåføren heller ikke hadde kjøreseddel, som er påkrevd om man utfører persontransport.

Dermed gjorde de mange feilene at kjøreturen endte på Høvik, og bergingsbil fraktet minibussen vekk fra stedet.

Politioverbetjent Inge Frydenlund i Trafikkorpset stanset 17 sjåfører for ulovlig kjøring i kollektivfeltet tirsdag morgen.

Politioverbetjent Inge Frydenlund i Trafikkorpset stanset 17 sjåfører for ulovlig kjøring i kollektivfeltet tirsdag morgen.

Foto: KJETIL OLSEN VETHE

Oppdragsleder Martin Martinsen i politiet sier den kvinnelige sjåføren fikk førerkortet beslaglagt.

– Hun er også anmeldt for kjøring uten gyldig kjøreseddel og med et kjøretøy som ikke er i forsvarlig stand. Bakgrunnen for det siste er tilstanden på dekkene, sier Martinsen.

Dyrt med kort avstand

Totalt ble 17 sjåfører stanset for ulovlig kjøring i kollektivfeltet på E18 tirsdag morgen. Fem av disse kjørte biler på fossilt brennstoff, resten var elbilsjåfører uten passasjerer.

Tirsdag morgen ble tidsrommet hvor man må være minst to personer i elbil for å lovlig kjøre i kollektivfeltet utvidet.

– Én av sjåførene vi stanset, kjørte renovasjonsbil. Det er svært sjelden vi opplever at førere av tunge kjøretøy velger å kjøre ulovlig i kollektivfeltet, sier Inge Frydenlund.

– Vi stanset også en drosjesjåfør som kjørte altfor nært bilen foran. Vedkommende var nesten helt oppi bilen foran. Det endte med tre prikker i førerkortet og forelegg på 7.250 kroner, legger han til.

Politikontrollen avslørte også en rusfører. 

– Det var en håndverker som hadde kjørt helt fra Vestfold. Han blåste til godt over lovlig verdi i alkometeret, sier Frydenlund.

Kontroll ved skole

Tirsdag morgen gjennomførte politiet også en trafikkontroll ved Sandvika videregående skole. 

– Det var spesielt fokus på moped og scooter, etter flere meldinger om uvettig kjøring i området. Vi kontrollerte totalt 17 førere, hvor to av disse fikk kontrollseddel på grunn av mangler ved kjøretøyet, melder politiet på Twitter.

Her kan du lese flere hendelsesnyheter fra Budstikka

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.