Skip to main content

Fire mistet førerkortet etter råkjøring på Sollihøgda

Fartskontrollen onsdag kveld ble gjennomført i en 80-sone nærmere Hønefoss etter passering av toppen på Sollihøgda. Bildet er fra en tidligere anledning.

FOTO: KARL BRAANAAS

Fire førere ble fratatt førerkortet i en storkontroll på E16 på Sollihøgda onsdag kveld.

Ytterligere 20 fikk tildelt forenklet forelegg. Høyeste målte hastighet var 148 kilometer i timen i 80-sonen. Det skriver Ringerikes blad.

Avisen skriver at kontrollen ble gjennomført fra klokken 19.30 til like over midnatt natt til torsdag. 

Offensiv i sommer

TV2 melder at politiet denne uken gjennomfører en kontrolloffensiv på norske veier. 

– Vi vil få trafikantene til å overholde fartsgrensene, kjøre rusfritt og være oppmerksomme i trafikken, sier assisterende sjef for Politiets utrykningsenhet (UP), Roar Skjelbred Larsen, til TV2.

Politiet har kjørt ekstra kontroller langs prioriterte veier også tidligere i sommer og vil gjøre det samme i uke 32, ifølge TV2.

Liste

Offensiven er ledd i det politiet kaller Aksjon grønne veier. Utrykningspolitiet har gått ut med en liste over hvilke veier og områder de vil prioritere over hele landet i sommer. 

– Dette er et offentlig dokument som presenterer strekningene som har flest alvorlige ulykker og høy fart. I et forebyggende perspektiv ønsker vi å opplyse om at det er disse strekningene UP prioriterer. Vi er også på andre steder, som for eksempel klagesteder som har lave fartssoner, forteller UP-sjef Steven Hasseldal til Broom.

Den eneste strekningen i Asker og Bærum på listen er veien mellom Oslofjordtunnelen og Drammen. Men kjører du bil ut av Asker og Bærum på ferie i sommer, er det stor sjanse for at politiet følger med deg. Blant de prioriterte strekningene er nemlig disse:

  • E18 gjennom Vestfold og Telemark
  • E6 Oslo-Svinesund
  • E18 Oslo-Ørje
  • Oslofjordtunnelen-Vinterbro
  • Riksvei 4 Oslo-Oppland
  • Riksvei 7 Hønefoss-Hardangervidda
  • E16 Hønefoss-Nes i Ådal
  • E6 fra Jessheim og nordover
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.