Skip to main content

Én bil ble avskiltet og ti sjåfører fikk bøter i kontroll

Politiet hadde fartskontroll i Asker onsdag. Herfra dro ti bilister videre med fartsbot, mens én sto igjen uten skilt på bilen.

Laserkontrollen fant sted i 50-sonen på Kirkeveien. Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i politiet sier denne veien er et sted de har fått klager om høy fart på tidligere.

Den høyeste målte hastigheten på onsdagens kontroll var ifølge politiet 74 kilometer i timen, det skal i hovedsak ha vært privatbiler som ble stoppet.

Totalt ble ti sjåfører bøtelagt for hastighet.

En ellevte bil ble avskiltet da politiet oppdaget at den ikke hadde godkjent EU-kontroll.

– Politiet har ikke gitt denne føreren pålegg om å få dette ordnet opp i, men han får ikke tilbake skiltene sine før han gjør det heller, sier Nysæter.

Trening for studenter

Tirsdag ettermiddag og kveld var det også flere politikontroller i Asker og Bærum.

– I disse dager har politistudentene sine første praksisdager, og da er trafikkontroller blant annet det de jobber med, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet.

Mellom klokken 17.30 og 22.00 tok politiet oppstilling fem ulike steder. Både hastighet, ruspåvirkning, dokumenter og riktig bruk av sikkerhetsutstyr var blant sjekkpunktene.

– Til sammen ble rundt 250 sjåfører stanset i kontrollene, som har vært på Tofte og i Sætre, samt i Kirkeveien ved Haslum kirke, i Brynsveien ved Valler videregående skole og i Bærumsveien ved Løkeberg skole, sier Hekkelstrand.

Kun to av de 250 sjåførene ble tatt for ulovligheter bak rattet.

– I kontrollen ved Haslum kirke brukte to sjåfører håndholdt mobil, sier Hekkelstrand.

Det lovbruddet kostet hver sjåfør 5.000 kroner i forelegg, i tillegg til at de får tre prikker i førerkortet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.