Skip to main content

– Dette viser at det er berettiget at politiet er ute og kontrollerer

Mandag og tirsdag hadde politiet laserkontroll i Slependveien i Bærum.

Foto: Dennis Labourée Fossen

På tre dager er 50 raske sjåfører avslørt av politiets laser.

I 60-sonen på Grimsrudveien i Røyken ble tre førere tildelt et forenklet forelegg av politiet onsdag kveld, alle for å ha kjørt for fort. 

– Høyeste hastighet ble målt til 84 km/t, så sjåføren unngikk med et nødskrik å få førerkortet beslaglagt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth. 

Onsdag kveld ble også 12 førere stoppet i 50-sonen på Sandviksveien ved Høvik, alle etter å ha holdt for høy hastighet. Ingen fikk førerkortet beslaglagt. 

Forebygge ulykker

Med 15 nye fartssyndere registrert onsdag, har politiets laserkontroller denne uka så langt avslørt 50 førere som har vært for tunge på gassen. Mandag ble 21 bilførere stanset i politiets kontroll i 40-sonen på Slependveien ved Bjørnegård. Dagen etter ble 14 sjåfører stanset i kontroll samme sted.

Politioverbetjent Finn Erik Grønli i Trafikkorpset er ikke overrasket over antallet som har kjørt for fort, men understreker at 50 er et altfor høyt tall.

– Det er en grunn til at veimyndighetene har foretatt en kvalifisert vurdering for å sette de fartsgrensene de gjør. Det har blant annet med veiens beskaffenhet, svinger, topografi og antall av-, på og utkjøringer å gjøre, sier han.

– Men antallet sjåfører som er tatt viser at det er berettiget at politiet er ute og kontrollerer. Å være i forkant for å forebygge ulykker er hovedstrategien vår. Kontroller er ett av virkemidlene, og det kommer vi til å fortsette med, sier Grønli.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.