Skip to main content

Bilfører anmeldt – skal ha advart om politikontroll

Politiets kontroller saboteres ofte av bilførere som advarer sine medtrafikanter, ved bruk av blinkende lys. Det mener politiet selv.

Foto: Knut Bjerke

Politiet er ikke spesielt fornøyd etter en trafikkontroll tirsdag formiddag.

I 50-sonen på Jarmyra i Bærum stilte politiet seg opp for å kontrollere trafikken, og det ble slått ned på både fartsovertredelser og ulovlig mobilbruk. 

I tillegg ble én bilfører ilagt forelegg for ulovlig lysbruk i den hensikt å advare medtrafikanter om politiets kontroll. En annen bilfører ble presentert for forelegg for det samme, men nektet å betale de 2.600 kronene.

– Det er en uting, dette med å varsle andre om at politiet har kontroll. Det kan for eksempel bidra til at man gir en ruset bilfører mulighet til å snu og fortsette ruskjøringen, med den faren det medfører, sier politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Budstikka omtalte i helgen at politiet i det siste har merket seg at bilførere bruker lyshornet for å advare andre. Det å advare andre er ikke, i seg selv, ulovlig.

– Teknisk sett gis det derfor forelegg for ulovlig bruk av lys, sier Engeseth.

Politiet har flere tilfeller plassert ut en sivil patrulje som observerer trafikken i motgående kjøreretning. Slik observeres nettopp bruk av lyshorn, som politiet selv altså mener er for å skåne andre for å bli vinket inn og bøtelagt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.