Skip to main content

Barn dårlig sikret i bil – stoppet av politiet

Denne helgen har politiet hatt promillekontroller flere steder i Asker og Bærum.

Foto: KARL BRAANAAS

Over 130 bilister er kontrollert søndag morgen. I Asker måtte en sjåfør bestille drosje da et barn var dårlig sikret.

Politiet har hatt flere kontroller på veiene i Asker og Bærum i helgen. Først og fremst var politiet ute etter ruskjørere, men dem var det få av.

– Vi har hatt kontroller på Røykenveien i Asker og i Brynsveien i Bærum hvor det til sammen ble kontrollert 134 sjåfører. Vi var først og fremst ute etter folk som kjørte i påvirket tilstand, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Uten rus eller promille

I Asker ble ingen tatt med promille eller rus.

– Av de 54 kontrollerte sjåførene var det kun én sjåfør som fikk reaksjon fra politiet. Vedkommende hadde et mindre barn i bilen som ikke var sikret. Sjåføren fikk ikke kjøre videre med barnet, så de måtte ringe etter en drosje, sier Engeseth.

Lett rus

I Brynsveien nær Valler skole i Bærum ble en person stoppet uten gyldig førerkort. Rundt 80 bilførere ble sjekket.

– Det var primært en promillekontroll og det var kun én fører som blåste rødt. Vedkommende hadde imidlertid såkalt lavpromille. Det viste seg at rusen var på vei ned og sjåføren fikk kjøre videre etter en liten pause, sier Engeseth.

Politiet hadde kontroll på samme sted lørdag.

– Vi hadde en stasjonær promillekontroll og en kar i 50-årene ble stoppet. Han blåste til over lovlig verdi, og ble tatt med inn for ytterligere prøvetaking, sa operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Budstikka lørdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.