Skip to main content

165 biler i promillekontroll på E18

Søndag morgen ble 165 kontrollert da politiet hadde promillekontroll. 

Foto: KARL BRAANAAS

Søndag morgen sto politiet på E18 inngående før Holmen. Her ble 165 biler kontrollert.

Lørdag opplyste politiet om at de ville gjennomføre flere trafikkontroller i Asker og Bærum enn vanlig.

– Det er for så vidt ingen spesiell grunn eller konkret årsak som ligger bak, annet enn at vi ønsker å ha fokus på trafikk og luke ut de som av ulike grunner ikke bør være på veien, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

– Veldig fornøyd

Operasjonsleder Kim Vindsland forteller at det ikke var noen som fremsto som ruspåvirket under søndagens kontroll. 

– Det var to patruljer som utførte kontrollen. Vi fikk kontrollert mange, og er veldig fornøyd med at ingen av de 165 sjåførene fremsto som ruspåvirket. Det er bra, sier Vindsland. 

Høyeste tall på flere år

I 2019 omkom to personer i trafikken i vårt område. Det skjedde på E18 i Asker, hvor en mann og kvinne i 70-årene omkom etter å ha kjørt inn i et stillestående vogntog. Antall dødsulykker i Asker og Bærum var i 2019 lavere enn ellers i tidligere Akershus fylke.

Men antall sjåfører som i fjor ble tatt med både alkohol og narkotika i blodet, var det høyeste på minst fem år, ifølge Budstikkas Promilleloggen – en detaljert kartlegging av ruskjøring på veiene i Asker og Bærum, foretatt i perioden mellom juli 2013 og frem til i dag.

154 sjåfører ble tatt for promillekjøring i Asker og Bærum i 2019. Av disse ble 82 tatt etter å ha vært påvirket av alkohol mens 85 var påvirket av narkotika. 13 av sjåførene ble tatt etter å ha vært påvirket av både alkohol og narkotika. Det gir en prosentandel på 8,44 prosent.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.