Turte ikke kjøre bil på E18 – ble tatt for bomsniking i stedet

Fire bilførere fikk en dyr start på dagen da de snek i rushtidsbommen i Sandviksveien. Forklaringen til den ene bilsjåføren får politileder Finn Erik Grønli til å stusse på om bilen i det hele tatt var kjørbar.

DEL

– Sjåføren skal ha forklart at hun skulle på verksted med bilen, og derfor ikke turte å kjøre på E18. Spørsmålet er vel om bilen da burde vært på veien i det hele tatt, sier Grønli som er rådgiver i Trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Han var ikke selv til stede i Sandviksveien, men har fått referert kontrollen fra de to kollegene som var på plass en drøy time fra klokken 07.30 torsdag morgen.

– Patruljen ga forenklet forelegg til tre sjåfører som snek seg forrbi bommen ved å kjøre på fortauet, mens én ble anmeldt for å kjøre i motgående kjørefelt, oppsummerer Grønli.

LES OGSÅ: Ti ble tatt for ulovlig kjøring – vil ha stengsel på fortau

– Hva var forklaringen fra de øvrige bomsnikerne?

– Det vet jeg ikke, men det er vel et ønske om spare tid. Selv om vi har stått der før, og kommer til å stå der igjen velger folk likevel å ta sjansen, sier Finn Erik Grønli.

Etter en kontroll tidligere i høst advarte Grønli om at det ikke var en rett for bomsnikerne å bli ilagt forenklet forelegg, straffen kunne bli langt mer alvorlig.

– Det er en bevisst handling å snike i bommen. Dersom det for eksempel er gående der, eller syklister, vil det kunne regnes for et grovt brudd på reglene. Da kan forholdet bli anmeldt, sier Grønli.

LES OM FLERE HENDELSER TORSDAG:

Artikkeltags