Politiet med pekefinger til elbil-førere som vil spare strøm

VINKET INN: Føreren av denne Teslaen ble vinket inn under en kontroll på på E18 onsdag morgen. Totalt fikk fire elbil-førere forenklet forelegg for kun å være én person i bilen.

VINKET INN: Føreren av denne Teslaen ble vinket inn under en kontroll på på E18 onsdag morgen. Totalt fikk fire elbil-førere forenklet forelegg for kun å være én person i bilen. Foto:

Etter en politikontroll på E18 i morgenrushet onsdag, retter politiet en pekefinger mot elbil-førere som kjører med dugg på vinduene.

DEL

Onsdag morgen gjennomførte en politibetjent kollektivfelt-kontroll på E18 inngående ved Høvik i rundt én time.

Fire elbil-førere fikk forenklede forelegg på 5.500 kroner for å kjøre ulovlig i kollektivfeltet ettersom det kun var én person i bilen.

I tillegg skjedde det et trafikkuhell ved avkjøringen til Blommenholm som gjorde at kontrollen ble avbrutt.

– En elbil og en lastebil med spesialtransport var involvert i uhellet som skal ha skjedd i forbindelse med skifte av felt, forteller rådgiver for Trafikkorpset i Oslo politidistrikt, Finn Erik Grønli.

Sammenstøtet skal ha skjedd da elbilen la seg over fra kollektivfeltet til det midterste feltet.

– Dette endte med at føreren av spesialtransporten fikk en anmeldelse fordi det ikke er lov å kjøre slik transport på E18 mellom klokken 7 og 9, sier Grønli.

Ingen personer skal ha kommet til skade.

NYE SATSER FRA 1. JANUAR: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

Advarer mot dugg

Etter politiets tilstedeværelse på E18 onsdag morgen, kommer han også med en pekefinger til førere av elbiler mot å slurve med å fjerne dugg fra vinduene.

– Over tid har vi gjort observasjoner som for oss kan synes som om elbiler generelt kjører med mer dugg på vinduene under slike værforhold som det er i dag. Det er utfordrende for trafikksikkerheten, mener Grønli.

ADVARER: Over tid har politiet observert at elbiler ofte har mer dugg på vinduene enn vanlige biler, muligens for å spare strøm.

ADVARER: Over tid har politiet observert at elbiler ofte har mer dugg på vinduene enn vanlige biler, muligens for å spare strøm. Foto:

Ifølge rådgiveren har Teslaer som regel minst dugg, mens de mindre elbilene har mest.

– Vi lurer på om førerne av disse elbilene bruker en slags sparebluss for ikke å bruke for mye strøm. Vi anmoder disse førerne om å tenke at trafikksikkerheten er viktigst, sier Grønli.

Ingen av førerne ble straffet for dette onsdag, men politiet vil gjøre det dersom de anser at sikten er så dårlig at det utgjør en større risiko i trafikken.

– Dette med dugg har vært tema hos oss en stund, så vi vil følge med på det videre, slår Grønli fast.

LEST DENNE? Turte ikke kjøre bil på E18 – ble tatt for bomsniking i stedet

Slik fjerner du dugg på bilvinduene

Her får du tips om hvordan du kan fjerne dugg fra bilvinduene, uten å måtte svi av for mye strøm til varmeapparatene i elbilen (ekstern video).

Artikkeltags