Skip to main content

Vinglete bilfører hadde ikke promille – fratatt førerkortet

Politiet stoppet en bilfører etter svært vinglete kjøring i Bekkestua-området fredag formiddag.

Ved 10.45-tiden hadde politiet kontroll på føreren etter at de mottok melding om vinglete kjøring.

– Vi fikk melding klokken 09.58 om denne bilen som var på vei mot Bekkestua sentrum. Vi hadde en patrulje som lette etter bilen, men mistet etter hvert litt kontrollen. Men bilen dukket opp igjen og ble stoppet i Gamle Ringesiksvei, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Politiet mistenkte at den vinglete kjøringen kunne skyldes promille, men føreren, en kvinne i 50-årene, blåste til 0 i blåseinstrumentet.

– Ut ifra forklaringer fra vitner på kjøreadferden, blant annet at bilen skal ha vært godt over i motgående kjørefelt slik at motgående trafikk måtte stoppe for å unngå sammenstøt, gjorde at det ble besluttet på stedet at førerkortet skulle beslaglegges, forklarer Engeseth videre.

Det er også opprettet anmeldelse med vegtrafikklovens §3 som grunnlag, en paragraf som plikter bilfører å vise varsomhet og aktsomhet i trafikken og ikke være til fare.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.