Skip to main content

Pøsregn i Bærum – nærmest tørt i Asker

Bekkestua: Her ble det svært vått onsdag kveld, med over 27 mm nedbør på én time. Bilene som skulle inn til blokkene ved Gjønnes stasjon måtte forsere denne vanndammen.

 Foto: Karl Braanaas

Det kraftige regnskyllet onsdag kveld, førte til at Bekkestutunnelen var stengt på grunn av overvann. Regnbygene kom svært lokalt.

– Det ble såpass mye vann at vi måtte stenge. Vi fikk meldingen akkurat nå, og har varslet entreprenøren, sa Hans Are Dahl på Veitrafikksentralen klokken 18.30 onsdag.

Han sa videre at det var vrient å si noe om hvor lenge tunnelen ville bli stengt før man hadde mannskap fremme på stedet.

– Det kommer an på hva som er årsaken til at vannet samler seg, det kan være alt fra tett sluk til en pumpe som ikke virker. Men det vil bli utbedret så raskt det lar seg gjøre, forklarte Dahl.

Klokken 19.15 ble bommene hevet, og trafikken kunne igjen gå som normalt gjennom tunnelen.

Bommene var nede slik at ingen kunne kjøre inn i Bekkestutunellen onsdag kveld. Like over klokka 19 åpnet tunnelen igjen.

FOTO: Karl Braanaas

Fare for vannplaning

Samtidig minner Dahl sjåfører om å ta det med ro på veiene når det regner intenst.

– Det er en viss mulighet for vannplaning. Det har vært tørt så lenge at gummi og støv som har samlet seg i veibanen blir glatt når regnet kommer, sier Hans Are Dahl.

Det er ikke meldt om noen hendelser i trafikken så langt på grunn av nedbøren, men brannvesenet fikk Oslo-bistand i sitt arbeid med å begrense vannskader.

Målte 47 mm

Regnbygene som kom onsdag kveld, var svært lokale.

– På den offisielle målestasjonen på Sem i Asker kom det 2,4 millimeter på én time. I tidsrommet fra klokken 17.30 til 18.30 kom det til sammenligning 27,6 millimeter på Bekkestua, men denne målingen er ikke offisiell, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

På Haslum var det enda mer ekstremt: Der målte Jon Olav Stranden, som jobber som hydrolog, hele 47 mm i løpet av en periode på 30 minutter. Stranden gjorde målingen i sin egen hage.

Bekkestua: Her ble det svært vått onsdag kveld, med over 27 mm nedbør på én time.

Foto: Karl Braanaas

Andre steder i Asker, som Heggedal og Vollen, kom det også svært begrenset med nedbør.

Mer regn i form av byger er i vente utover kvelden onsdag, ifølge Haga.

– Samme værtype er ventet for torsdag; det blir regnbyger, til dels kraftige, kombinert med torden, sier Haga.

– Fredag ser det vesentlig bedre ut, sier Haga.

Tidligere i sommer regnet det voldsomt i Oslo, mens Asker og Bærum stort sett slapp unna.

Silje Tønnesen og de andre som trente crossfit på Løkeberg, måtte tenke kreativt da regnværet kom. – Vi løp ute i full flom før timen. De som skal ha time, har et eget rom hvor de kan være. Vi måtte også lukke porten, fordi vannet strømmet inn, forteller Tønnesen. Brannvesenet skal ha vært innom, men dro igjen da det var begrenset hva de kunne gjøre.

 FOTO: Karl Braanaas
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.