Fotgjenger påkjørt på Røykenveien

PÅKJØRT: En kvinne ble påkjørt her på Bondi, på Røykenveien, ved 11-tiden torsdag. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

PÅKJØRT: En kvinne ble påkjørt her på Bondi, på Røykenveien, ved 11-tiden torsdag. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto:

Politiet undersøker hvorfor en fotgjenger ble påkjørt et sted det hverken er fotgjengerovergang eller fortau. Kort tid senere kjørte en lastebil seg fast i en undergang.

DEL

I 11.15-tiden rykket politiet ut på en trafikkulykke, etter at en 92 år gammel kvinne var påkjørt på Røykenveien ved fotoboksen på Bondi.

– Vi gjør undersøkelser, for det er hverken fotgjengerovergang eller fortau der påkjørselen skjedde, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand.

Han forteller at patruljen på stedet er i kontakt med bilføreren, en mann i 70-årene, og et vitne. Kvinnen som ble truffet av bilen var kjørt til akuttmottaket på Bærum sykehus før politiet nådde frem til åstedet.

– Skadeomfanget på kvinnen er uvisst, men det er meldt at hun hadde hodeskader og var forvirret. Hun er tilbehandling på Bærum sykehus, sier Hekkelstrand.

Ved 13.30-tiden var politiet fortsatt ukjent med skadeomfanget.

Torsdag ettermiddag melder politiet at påkjørselen skjedde i det kvinnen krysset veibanen. Bilførerens førerkort ble beslaglagt etter hendelsen.

FLERE HENDELSER TORSDAG:

Bilfører fratatt førerkortet

Ved 10-15-tiden erkjente en kvinnelig sjåfør i 20-årene å ha vært uoppmerksom da hun kolliderte med en midtdeler på E18. Ulykken skjedde i Hagabakken, før Holmenkrysset, i inngående retning.

Kun én bil var involvert, og bilen traff en midtdeler i rundt 80 km/t. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, men kvinnen som kjørte bilen, er bragt til Bærum sykehus for sjekk.

– Årsaken er den releativt høye hastigheten bilen hadde da den traff midtdeleren, sier politiets operasjonsleder Rune Hekkelstrand, som understreker at kvinnen fremstår som fysisk uskadet.

Kvinnen er fratatt førerkortet.

– Hun har selv forklart at hun ikke var oppmerksom nok i forkant av ulykken, sier Hekkelstrand.

Hendelsen vil bli etterforsket av politiet. Ved 10.30-tiden var det kø fra Drengsrud for dem skal inn mot Oslo.

Kilt fast i undergang

Ved 11.30-tiden kom det melding inn til politiet om en lastebil som hadde krasjet i E18-undergangen ved Motorpool på Ramstadsletta.

– Vi fikk inn melding fra en forbipasserende. Det kan virke som lastebilen har fått revet av deler av kapellet og må ha hjelp til å komme seg videre fra stedet, sier politiets operasjonsleder Vidar Pedersen.

FASTKJØRT: Slik endte ferden for lastebilsjåføren som skulle under E18 her på Ramstadsletta.

FASTKJØRT: Slik endte ferden for lastebilsjåføren som skulle under E18 her på Ramstadsletta. Foto:

– For lav undergang eller for høy lastebil, hva er politiets vurdering?

– Det vil jeg ikke ha noen formening om, men det er klart at lastebilens høyde står høyt på listen over må-vite-ting for en yrkessjåfør, sier Pedersen, som opplyser at sjåførens førerkort er beslaglagt.

Akkurat det samme skjedde i samme undergang i oktober. Les mer: Her gikk det ikke helt etter planen

Les flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags