32-åringen sykler flere dager i uken fra Haslum til arbeidsstedet i Oslo sentrum. Han hadde ikke noe imot snøføyka onsdag morgen.

– Det er egentlig litt koselig å sykle nå, med denne snøen. Det er bra feste også. Det er ikke noe problem når man har piggdekk, sier Horne, som har 17 km én vei til jobb.

Frykter isen

32-åringen, som gjorde et kort stopp ved Høvik stasjon for å prate med Budstikka, sier at gang- og sykkelveier nå snør igjen med én gang.

 

– Noe annet er egentlig ikke å forvente, når det snør som nå. Og snøen er egentlig ikke noe problem heller; det er hålke og is som er den største utfordringen, sier Horne, som mener vintervedlikehold av gang- og sykkelveier i Bærum er blitt mye bedre de senere årene.

LES MER:

Venter svært glatte veier utover dagen

Stiller med alt tilgjengelig mannskap 

Til barnehagen

Piggdekk var også nøkkel til suksess for Eirik Edland Pedersen (39) fra Bekkestua. Han trosset været og tråkket seg fremover med datteren Marte (5) i sykkeltilhenger bak.

– Jeg skal på jobb på Veritas og skal innom barnehagen først. Det går greit å sykle. Jeg skulle jo selvsagt sett at det var brøytet litt bedre, men har full forståelse for at det er vanskelig å holde veiene snøfrie på dager som denne, sier Pedersen.

Også han frykter isdekke mer enn snødekke.

Tummas Myri (43) sykler daglig 6 km fra Høvik til Lysaker. Onsdag var intet unntak.

– Det er terrengsykkel med piggdekk som gjelder. Og det går jo fint. Det er egentlig litt artig med all denne snøen, som er tørr og fin, sier Myri, som jobber i oljeselskapet Lundin.