Følger ulike spor mot den store ski-drømmen

FORNØYD TRIO: Margrethe Wettre Andreassen ble nummer fire i J16, Kaja Loennecken tre i J15 og Hannah Lervik seks i J15 under Jardarrennet. De skryter av skifesten Tour de Bærum.ALLE FOTO: TRINE JØDAL

FORNØYD TRIO: Margrethe Wettre Andreassen ble nummer fire i J16, Kaja Loennecken tre i J15 og Hannah Lervik seks i J15 under Jardarrennet. De skryter av skifesten Tour de Bærum.ALLE FOTO: TRINE JØDAL

Margrethe (15), Kaja (14) og Hanna (15) føler ikke press om at de må ta toppidrettslinjer for å oppnå den store drømmen på ski. De tre kommer til å velge forskjellige veier.

DEL

BAKGRUNN:

Slik går ungdommene hver sin vei til idrettstoppen

– Treningsgruppen viktigere enn skolen

Elever loves plass før søknadsfristen 

1. mars er søknadsfrist for videregående skoler. Lørdag satte Budstikka søkelys på unge idrettsutøveres veivalg og omtalte blant annet at det er viktig for toppidrettslinjer å ha de beste idrettsutøverne og at enkelte er lovet skoleplasser før søknadsfristen går ut. Lørdag gikk Margrethe Wettre Andreassen (15) fra Asker Skiklubb, Kaja Loennecken (14) fra Holmen og Hannah Lervik fra Asker Jardarrennet som var en del av Tour de Bærum.

Alle de tre sier de har lyst til å prøve å bli gode på ski, ingen av dem føler noe press om at et eneste valg er det rette.

– Jeg har ikke lyst til å flytte hjemmefra ennå. Jeg føler meg ikke klar for det. Skal jeg gå langrenn på NTG må jeg til Lillehammer eller Geilo. Det synes jeg blir litt langt, sier Asker-jenta Margrethe.

Hun sier at for henne står valget mellom Wang Toppidrett i Oslo eller Asker videregående og allmennfag.

– Jeg tror jeg velger Wang fordi det er mange fra skimiljøet som skal søke der. Da møter jeg andre likesinnede, som kanskje gjør det samme som meg og har samme mål samme som meg.

Margrethe sier hun lenge har vurdert om hun skal gå idrettslinje eller ikke.

– Jeg føler jeg kan bli like god med vanlig studiespesialiserende.

LES OGSÅ: Skifest til tusen ved Vestmarksetra

Bildeserie

Jutulcrossen og Jardarsprinten 2017

Langrenn. Jardar-sprinten på Vestmarksetra

Flytter trolig hjemmefra

Hannah Lervik (15) fra Asker tror hun tar studiespesialisering på Asker videregående.

– Søsknene mine gjør det og ser at folk fra klubben som går der gjør det bra sier Hannah og viser til nybakt juniorverdensmester, Harald Østberg Amundsen,

– Det viser at man nødvendigvis ikke må gå toppidrett for prestere. Skulle jeg valgt toppidrett ville det blitt Wang. Jeg er ikke klar for å flytte hjemmefra.

Det er Kaja Loennecken (14) fra Holmen. Hun går på NTG ungdomsskole.

– Min plan er å søke NTG Lillehammer eller Geilo. Det er fordeler og ulemper med det. Det er mer tilrettelagt og mer snøsikre steder. Samtidig brenner man mye energi ved å bo alene og reise hjemmefra. Jeg synes systemet virker bra og tror det kan gi meg et løft i sporet.

LES OGSÅ: – Trenger anlegg der folk bor

- Tror det går fint

Kaja sier hun ikke føler hun må flytte for å bli best på ski.

– Mange velger å bo hjemme og trene. Du kan bli god av det også. Jeg vet om flere av de beste som velger å ikke dra fordi de ikke har lyst til å bo alene. Det blir nok litt uvant, men jeg tror det kan gå fint.

Lørdag ble de nummer tre, fire og seks i sine klasser i Jardarrennet. Alle tre var meget godt fornøyde. Tour de Bærum består av fire renn, trioen valgte kun rennet som var en del av Oslo Sportslager Cup.

– Jeg har gått Tour de Bærum før. Det er veldig mange morsomme renn, sier Margrethe.

– Tour de Bærum er veldig morsomt. Du får utfordret deg på flere stadier, konstaterer Kaja.

LES OGSÅ: 1.440 startende i renn i Vestmarka

Artikkeltags