Stabæks Lumanza drar til Tyrkia

TIL TYRKIA: Tortol Lumanza poserer i Osmanlispors farger på hans egen Instagram-konto torsdag kveld.

TIL TYRKIA: Tortol Lumanza poserer i Osmanlispors farger på hans egen Instagram-konto torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tortol Lumanza skal ha blitt enig med den tyrkiske klubben Osmanlispor om personlige betingelser. Klubbene er også enige.

DEL

Overgangen omtales på det velrenomerte nettstedet Transfermarkt, der det anslås at prisen som Osmanlispor betaler ligger på rett i underkant av fem millioner kroner.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, bekrefter at klubbene er enige om overgangssum og at Lumanza og klubben er enige om personlige betingelser - men han legger ikke skjul på at han mener spilleren ikke har oppført seg bra mot Stabæk i det siste.

– Vi har kommet i mål, det har tatt mye lengre tid enn vanlig, sier Olsen.

LES OGSÅ: Stabæk har fått bud på spiller

Har vært borte fra trening

VG skriver torsdag at Lumanza har vært borte fra trening etter Stabæks første balløkt onsdag forrige uke, fordi han ønsker å dra til Tyrkia.

– Jeg er en sentimental fyr, så jeg ville heller være hjemme i fred og ro enn å være på trening og prøve å late som alt er bra, sier Lumanza til VG.

– Dette er ikke en overgang vi har tvunget frem, men mer spilleren som har trodd at veien var å prøve å pushe det gjennom, sier Olsen.

Avventer garantier

Han røper at Stabæk avventer nødvendige bankgarantier fra den tyrkiske klubben.

– Det er ingen grunn til å spekulere i at vi ikke får de, men vi skal ivareta at Stabæk er sikre.

Stabæk-leder bekrefter at partene ellers er enige om alle betingelser i avtalen.

Lumanza har vært skadeplaget. Han har også tidligere uttalt at han trengte å finne tilbake gleden med fotball etter at han mistet sin beste kamerat i en bilulykke i 2015 og at Stabæk var en klubb som var perfekt for ham.

Stabæk lot Lumanza få tid til å bygge seg opp, for kort tid siden uttalte Olsen at han personlig mente at det beste for Lumanza, ville vært å ta et år til i Stabæk. Han legger ikke skjul på at spilleren svært gjerne ønsket denne overgangen og at det «til syvende og sist blir en ålreit avtale for Stabæk.»

Olsen gjentar at betingelsene i overgangen blir ok for Stabæk ettersom det er en spiller som er i sitt siste år i kontrakten og at han ikke ville signere ny kontrakt med Stabæk.

Han sier Stabæk har god dekning i posisjonen Lumanza spiller, men legger til at de vil se etter en erstatter som er på så høyt nivå at han kan hjelpe de unge midtbanespillerne med å bli bedre.

LES OGSÅ: Stabæk-talentet Vetlesen sa nei til milliontilbud

Artikkeltags