Sjøleir satte ny grupperekord på vannski

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Deltagere på Tomm Murstad sjøleir på Høyerholmen satte ny rekord i antall barn på vannski og wakeboard – samtidig.

DEL

Tilsammen 16 barn sto samlet på vannet, og ble stående. Det er, ifølge Anniken Murstad, første gang i sjøleirens 58 år lange historie.

– Vi skulle egentlig bare dra opp syv til åtte barn, men så var det så mange flere som hadde lyst. Først prøvde vi med 13 barn, som er den gamle rekorden vår. Men så ble barna skikkelig gira. Til slutt var de 16 barn og alle ble stående. Det var kjempegøy, forteller Anniken Murstad, som tok bilder av seansen sist uke.

Egen teknikk

Syv av  rekordbarna var fra Asker og Bærum. Alle sto på vannski, bortsett fra Annnikens egen sønn Marcus (8), som sto på wakeboard.– Vi har en superteknikk som gjør at alle som vil, lærer å stå på vannski. Den går ut på å ligge i vannet med bøyde ben, litt fra hverandre, nesten som å sitte

SITTER KLARE: Bøyde bein og brede ski.

SITTER KLARE: Bøyde bein og brede ski. Foto:

på do. Så har vi brede ski, som gjør det lett å komme opp. 

Etter vannskirekorden var det stor glede i leiren, forteller sjefen.

– Alle var stolte og supergira. Og så har vi en dans vi danser. Senere på kvelden fikk vi i tillegg besøk av Redningsskøyta. Så stemningen var skyhøy, sier Anniken Murstad.

LES OGSÅ: Fotball-fest til tusenvis 

Sjøvett og bølgesafari

Sjøleiren samler hvert år omlag 600 barn fordelt på ni uker. Leiren ble etablert av Tomm Murstad senior i 1960 og drives i dag av Tomm Murstad jr, datteren Anniken og hennes samboer Atle Mordt.

–  Sikkerhet til sjøs er vi veldig opptatt av, forklarer Anniken Murstad og ramser opp hva sjøleirbarna lærer: Seiling, roing, sjøvettsreglene, fire knuter, fortøyning, staker og vikepliktsregler, kjøre båt og legge inntil.

– Enkelte foreldre som kommer hit og besøker barna, sliter med å legge båten sin inntil. Det kan barna herfra lære

JIPPI: Stor steming når alle klarer det. Til venstre står Anniken Murstads sønn, Marcus (8), på wakeboard.

JIPPI: Stor steming når alle klarer det. Til venstre står Anniken Murstads sønn, Marcus (8), på wakeboard. Foto:

foreldrene sine når de kommer hjem.

– Beste sesong, ever

Nå er det fem uker igjen på sjøleiren, fire er unnagjort. Annniken Murstad mener denne sesongen har vært tidenes beste, hittil

 – Vi har bare hatt gode, sympatiske barn og dyktige ansatte, pluss bra vær – beste sesong, ever. Det er så gøy å se ungene som kommer hit. Noen må lære alt fra start, så drar de herfra som ferdig utlærte sjøleirbarn, med masse mestring og kunnskap. De kan ro, seile, stå på vannski, wakeboard og mye mye mer.

LES OGSÅ: Sjøliv er lykken: Seiler, padler og fisker krabbe 

Seiling er viktigst

Sjøleiren har badeland med trampoline og klatrefjell på sjøen. De har mini-riber som barna kan kjøre bølgesafari med rundt øya, oppblåsbar banan og ulike andre innretninger som barna kan henge etter båter med.

FAR OG DATTER: Anniken og Tomm Murstad ved en tidligere anledning.

FAR OG DATTER: Anniken og Tomm Murstad ved en tidligere anledning. Foto:

– Men seiling har førsteprioritet her hos oss. Er det 3-4 meter per sekund så drar alle ut med 25 seiljoller. 24 har røde seil og 1 har hvit, så da er vi synlige på fjorden, sier Anniken Murstad. 

Sjøskolen har også en 30 fots trimaran og en 50 fots seilbåt. Med denne er flere barn med ut hver dag, og overnatter.

– Da lærer de kartplotting, blant annet. Er det vind nok, så får de seile den også. 

Artikkeltags