Han reagerte med sinne da han i mai mistet landslagsplassen, og har selv måtte finansiere store deler av satsningen i oppkjøringen til denne sesongen.

28-åringen fra Asker har ikke levert veldig imponerende resultater de to siste sesongene, og ble vraket fra både OL i Sotsji og VM i Falun.

For å finne tilbake til en bedre hoppversjon av seg selv, trengte Hilde et slag i ansiktet.

– Som regel har jeg startet godt på sommeren, men i år var det rett og slett bare dårlig. Hoppingen min så ikke bra ut, og jeg forsterket bare mine egne feil fra de siste årene. Etter en konkurranse i sommer fikk jeg streng beskjed av trener Roy Erland Myrdal  at «slik kan du ikke hoppe, slik skal ikke hoppene dine se ut». Da måtte jeg brette opp ermene og gjøre jobben. Det var et slag i trynet, forteller Hilde, som var svært lettet over en plass i verdenscupen.

Landslagstrener Alexander Stöckl mener at det var akkurat det slaget Hilde trengte.

– Det var viktig for ham å få noen negative opplevelser, for da fikk han virkelig startet på bånn, sier han.

Får tre sjanser

Asker-hopperen er lettet over at landslagsledelsen nå har funnet plass til ham igjen.

– Det er veldig deilig. Det er på det øverste nivået jeg vil hoppe, og det målet har vært der uavhengig av hvem jeg har trent med. Nivået mitt er umulig å vurdere nå, ettersom at jeg nesten ikke har konkurrert i sommer. Det er nok rustent, og jeg har vel knapt tatt verdenscuppoeng de siste to årene, sier Hilde.

Tom Hilde ble, sammen med Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Kenneth Gangnes, Daniel-André Tande og Johann Forfang tatt ut til verdenscupåpningen i tyske Klingenthal.

I mai mistet han landslagsplassen, og han har vært en del av det såkalte b-landslaget sammen med blant andre Asker-lagkamerat Halvor Egner Granerud (19) i forsesongen.

At Hilde får prøve seg i verdenscupen igjen nå, betyr likevel ikke at han er sikret plass resten av sesongen.

Alexander Stöckl forteller at han sannsynligvis kommer til å gi de samme utøverne sjansen i de tre første rennene, i Klingenthal, Kuusamo og på Lillehammer, før han oppsummerer innsatsen deres.

Selv om Hilde da igjen må nøye seg med B-laget og kontinentalcupen, er an i alle fall klar på at han skal gi alt for å kjempe seg tilbake i det gode selskap.

– Da er det bare å brette opp ermene igjen, sier han.