NØTTERØY - HASLUM FRA KL. 18.30

For ett år siden debuterte Tobias Grøndahl på Haslums A-lag. Søndag var det 18-åringen som sto frem mot slutten av siste ekstraomgang og avgjorde den ultraviktige kvalifiseringskampen mot Nøtterøy. Han tenker ikke engang over at det var tøft gjort.

– Jeg så på klokken at det var 15 sekunder igjen, jeg satte opp en duell som gjorde at jeg kunne score det avgjørende målet, innrømmer Grøndahl og legger til:

– Jeg elsker sånne situasjoner, når du enten har mulighet til å bli helt eller ødelegge alt. Jeg liker litt press.

Slik har det vært siden han var liten. Han står gjerne frem i kveldens returkamp mot Nøtterøy hvis det trengs.

– Jeg har alltid tenkt at enten har man evnen til å avgjøre kamper mot slutten, eller så har man den ikke. Tobias er en vinnerskalle, sier trener Sten Stockfleth.

Han tror ikke 18-åringen kjente på de samme nervene som han selv hadde mot slutten av kampen.

– Jeg tror bare innstillingen hans er at håndball er gøy.

LES OGSÅ: Grøndahl ble helten med scoring i siste sekund

– Fantastiske steg

Og selv om sesongen har vært tung og endte med kvalifiseringsspill for Haslum, så har den vært svært positiv for Grøndahl.

– Det startet med at jeg fikk noen innhopp hvor jeg heldigvis gjorde det bra. Utover sesongen har det blitt mer ansvar, særlig da Sander (Øverjordet) ble skadet. Jeg har vært fornøyd med hvordan sesongen har utviklet seg for min del, sier Grøndahl.

– Han har tatt fantastiske steg denne sesongen. Han er en ung spiller som kan bidra på det øverste nivået, rett og slett god, supplerer trener Stockfleth.

LES MER: Haslum med sterk seier mot Runar. Nå venter Nøtterøy 

Kan sikre plassen i kveld

I kveld kan Haslum sikre plassen i eliteserien i håndball. Søndagens møte mellom Haslum og Nøtterøy endte med Haslum-seier 32–31 etter ekstraomganger. Vinner Haslum i kveld spiller de i eliteserien også neste sesong. Hvis Nøtterøy vinner blir det en tredje og avgjørende kamp i Nadderud Arena søndag. Haslum-trener Stockfleth mener laget hans hadde mer press på seg foran den første kampen i Nadderud Arena ettersom laget hadde hjemmekamp og kom fra eliteserien.

– Nå har vi to matchballer. Jeg håper vi kan spille med lavere skuldre og opp mot vårt beste, sier Stockfleth.